Atentie la BIG BROTHER! Politia Locala Timisoara a declarat “razboi” persoanelor care formeaza rampe clandestine de gunoi. Amenzi de pana la 6.000 de lei

COMUNICAT. Politistii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului efectueaza zilnic verificari cu privire la modul in care sunt gestionate deseurile la nivelul municipiului Timisoara, efectuand verificari atat pe linie de colectare a deseurilor si existenta contractelor cu societatea de salubrizare la persoane fizice si juridice, dar si pe linia depistarii persoanelor care abandoneaza resturi de tot felul formand rampe clandestine de deseuri in diverse zone din oras.


Spre exemplu, un barbat care a abandonat zilele trecute deseuri in Piata Plevnei – Parcul Gheorghe Doja a fost identificat de politistii locali in baza imaginilor video de la camerele amplasate in zona si a fost sanctionat cu 3.000 de lei, cu termen de 24 de ore sa igienizeze locatia.

Un altul a fost identificat si sanctionat cu aceeasi suma pentru ca a abandonat deseuri pe str. Martir Marius Ciopec. Alte doua persoane care au abandonat deseuri in statia STPT de pe str. Pop de Basesti au fost sanctionate cu cate 6.000 lei fiecare.

De la inceputul acestei luni politistii locali au aplicat un numar de 16 sanctiuni celor care au aruncat resturi alimentare si nealimentare sau au abandonat deseuri formand rampe clandestine in diferite zone, atat conform HCL 371/2007 cat si Legii 211/2011, cele mai mari sanctiuni fiind de 6.000 de lei.

Timisorenii care observa astfel de situatii pot sesiza aceste aspecte la numerele de telefon 0256.246.112, 0256.968 sau pe email la contact@politialoctm.ro.

Pentru a preveni abandonul deseurilor si sanctionarea cetatenilor, Primaria Municipiului Timisoara impreuna cu Retim Ecologic SA au deschis patru puncte de colectare gratuita a deseurilor vegetale, voluminoase de uz casnic si deseuri rezultate din constructii si demolari.

In conformitate cu prevederile proiectului de hotarare din 19.07.2019 de aprobare a Planului de prevenire si masuri privind evitarea si reducerea cantitatilor de deseuri abandonate pe domeniul public de pe raza Municipiului Timisoara, cantitatile preluate in mod gratuit in aceste patru centre sunt:

  • Deseuri vegetale: 3 mc/persoana /luna
  • Deseuri voluminoase de uz casnic: 5 mc/ persoana/luna
  • Deseuri rezultate din constructii si demolari: 1 mc/persoana/luna

Adresele si orarele obisnuite punctelor de colectare:

Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9-19, S: 8-16)

Calea Mosnitei, nr. 2-4 (L-V: 9-19, S: 8-16)

Str. A Imbroane, nr. 70 (L-V: 9-19, S: 8-16)

Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr 3 (L-V: 9-17, S: 8-16)

(Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

 

 

Leave a Reply