BREAKING. Un general din serviciile secrete, arestat preventiv pentru 30 de zile. Fostul sef adjunct al Directiei Generale de Informatii a Armatei (DGIA) a sustras aproape 180.000 de dolari din fondurile de razboi ale institutiei

Curtea Militara de Apel Bucuresti a decis, astazi, arestarea preventiva pentru 30 de zile a generalul in rezerva Iulian Cristian Gherghe, fostul director adjunct al Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), pensionat in urma cu o luna. Acesta este acuzat de comiterea infractiunilor de delapidare, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual si uz de fals, dupa ce ar fi sustras din fondurile destinate situatiilor de criza si de razboi ale institutiei circa 179.000 de dolari.


“La data de 26.03.2021 Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel a dispus masura preventiva a retinerii, pentru o durata de 24 de ore, fata de inculpatul G.I.C., fost director adjunct al DGIA, in dosarul nr. 11/P/2021, in care acesta este cercetat cu privire la savarsirea infractiunilor de: delapidare, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual si uz de fals”, a transmis, sambata seara, Parchetul General.

Potrivit procurorilor, ”la data de 27.11.2018, inculpatul si-a insusit fara drept suma de 179.470 USD din fondurile ce apartin acestei structuri militare, scop in care a falsificat si folosit mai multe inscrisuri”.

Timp de un an, banii au fost tinuti intr-un seif, iar Gherghe s-a folosit de ei pentru a-si cumpara un teren in Corbeanca pentru a-si construi o casa.

„Este un mic cutremur, in seara asta, in lumea serviciilor secrete. Fostul director adjunct al Directiei Generale de Informatii a Apararii, generalul maior (r) Iulian Cristian Gherghe, a fost arestat preventiv pentru 30 zile intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi delapidat 180.000 USD din fondurile destinate situatiilor de criza si de razboi ale institutiei. Posesor de pensie speciala”, a anuntat Ionel Stoica, specializat pe justitie.

Conform unor surse juridice, Gherghe si-ar fi recunoscut vina, in parte, motivand ca a luat banii cu titlu de „imprumut”. El ar fi reusit sa restituie o parte din bani.

Acelasi ofiter superior a mai fost anchetat anterior pentru alte trei infractiuni: fals intelectual, fals in inscrisuri si uz de fals.

Decretul privind trecerea in rezerva a generalului Iulian Gherghe a fost semnat in urma cu o luna, de presedintele Klaus Iohannis. (V.E.)

Leave a Reply