Raed Arafat a inceput sa laude Timisul! “Este singurul judet din Romania unde numarul cazurilor noi de Covid-19 se afla pe un trend descendent”

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a fost prezent, azi, la sedinta BEx PNL, la invitatia premierului Florin Citu, pentru a explica noile restrictii introduse de autoritati, in contextul in care, la sedintele anterioare, mai multi lideri din teritoriu au contestat inasprirea masurilor pentru controlul pandemiei.


De asemenea, in sedinta, mai multi ministri PNL s-au plans de colegii lor din Guvern de la USR PLUS.

„Am venit cu domnul Arafat, este si domnul Cimpeanu, domnul Bode, sa discutam si sa explicam situatia epidemiologica si restrictiile. Trebuie sa vorbim toti pe aceeasi limba pentru ca e important sa fie combatute mesajele si actiunile de zadarnicire a combaterii pandemiei”, ar fi explicat premierul Citu, la inceputul sedintei.

Surse participante la discutiile de luni au declarat pentru Digi24 ca seful DSU le-a transmis liberalilor ca situatia nu este una buna, ca in majoritatea judetelor se inregistreaza cresteri, judetul Timis fiind singurul judet unde numarul cazurilor noi de COVID se afla pe un trend descendent.

De asemenea, Arafat le-a spus liberalilor ca s-a depasit numarul de 1.400 de pacienti internati la ATI. „Incercam sa marim numarul de paturi, dar ramane o mare problema”, le-ar fi transmis seful DSU.

Unii dintre liderii PNL s-au aratat deranjati de prezenta lui Raed Arafat la sedinta de partid. Acestia sustin ca asocierea cu Arafat, in contextul restrictiilor impuse de autoritati, va costa partidul.

Deocamdata, Timisul este pe locul 2 in topul ratei imbolnavirilor din Romania, cu un procent de 5,98 cazuri la mia de locuitori, in scadere fata de ziua precedenta, cand a fost 6,02 cazuri. (Mara Ion)

Leave a Reply