Directorul Penitenciarului Timisoara a pierdut concursul pentru functia de sef al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, desi a obtinut nota cea mai mare la proba interviu. VEZI cine este castigatorul

Directorul Penitenciarului Timisoara, comisarul sef Georgica Alexeev, a ratat avansarea in functia de director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), desi la proba interviu – “regina probelor” cum este considerata la majoritatatea concursurilor din sistemul judiciar, si nu numai – a obtinut cea mai mare nota.


In clasamentul final, concurentul din Timisoara a fost intrecut de reprezentantul judetului vecin, comisarul sef Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad, care a excelat la proba practica, dar, cu siguranta, a beneficiat si de un lobby mai activ la varful Ministerului Justitiei.

Nu stim exact ce presupune proba practica intr-o competitie ce vizeaza functia de director general al penitenciarelor, daca sunt adusi cativa detinuti care sa fie comandati de fiecare candidat in parte sau exista un timp limita in care directorul sa ajunga in fata unei celule, dupa declansarea alarmei, insa, deocamdata, Georgica Alexeev trebuie sa-si revizuiasca planul avansarii la varful sistemului penitenciar.

Asta, daca, nu cumva, eventuala sa contestatie, care putea fi depusa pana luni, 5 aprilie, ora 16, nu va fi solutionata pozitiv.

In etapa finala a concursului pentru functia de director general al ANP au ajuns Dan Halchin, director Penitenciarul Arad, Catalin Luncasu, director Baza Gospodarire, Aprovizionare si Reparatii (BAGR), Geo Burcu, director Directia Prevenirea Criminalitatii si Terorismului (DPCT) si Georgica Alexeev, director Penitenciarul Timisoara.

Sa mai spunem ca, de 7 ani, la conducerea sistemului penitenciar au fost numiti politisti de penitenciare care au ocupat postul prin imputernicire. Astfel, din 2014 pana in 2021, la conducerea sistemului penitenciar au fost 7 directori generali, care nu au avut mandate mai lungi de aproximativ 2 ani.

In prezent, Administratia Nationala a Penitenciarelor este condusa de comisarul sef de politie penitenciara Ioana Mihaela Morar, care l-a inlocuit in functie pe Tiberiu Firinel Ungureanu, iesit la pensie in februarie 2021, la varsta de 51 de ani, dupa o activitate in sistem de 26 de ani. El s-a aflat la conducerea ANP din decembrie 2019. (G.I.)

Leave a Reply