Inca un politist din Arad, arestat preventiv in dosarul talhariei din orasul Pancota. Cercetarile au fost demarate in timpul mandatului temporar al chestorului Alin Petecel la sefia IPJ Arad

Parchetul de pe langa Judecatoria Ineu a anuntat ca un al doilea politist a fost arestat preventiv in dosarul talhariei din orasul Pancota, din noiembrie 2020, cand a fost furata suma de 300.000 de euro dintr-un seif aflat in casa unei octogenare, mama unui om de afaceri, care fusese imobilizata in locuinta.


Potrivit unui comunicat de presa, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru savarsirea infractiunii de complicitate la talharie calificata fata de un agent din cadrul Politiei Orasului Pancota.

„Din probatoriul administrat pana la acest moment a rezultat ca inculpatul a oferit ajutor altor trei inculpati, care, in data de 22.11.2020, prin intrebuintarea de amenintari, au sustras de la o persoana vatamata o importanta suma de bani.

Inculpatul a fost prezentat Judecatoriei Ineu cu propunere de arestare preventiva, iar judecatorul de drepturi si libertati a dispus fata de acesta luarea masurii arestului preventiv pe o perioada de 30 de zile. Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si a stabilirii raspunderii penale a inculpatilor“, au transmis procurorii.

Inspectoratul de Politie al Judetului Arad a transmis ca politistul a fost suspendat din functie, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale si luarii masurilor preventive.

„Institutia noastra nu tolereaza nicio abatere de  la prevederile legale a personalului propriu si isi reafirma determinarea de a actiona cu echidistanta si profesionalism in toate cauzele instrumentate. Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si a stabilirii raspunderii penale a inculpatilor“, a transmis IPJ Arad.

In 5 martie, un politist si alti trei suspecti au fost retinuti in legatura cu furtul sumei de 300.000 de euro. Retinerile au avut loc dupa ce politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arad au efectuat cinci perchezitii domiciliare.

De remarcat faptul ca, la vremea respectiva, IPJ Arad era condus cu delegatie de chestorul Alin Petecel, care ulterior a revenit la sefia IPJ Timis.

In noiembrie 2020, politistii aradeni au inceput o ancheta dupa ce aproximativ 300.000 de euro ar fi fost furati dintr-un seif aflat in casa unei femei de 87 de ani, din localitatea Pancota. Victima relatase ca o persoana mascata a intrat peste ea in locuinta si a agresat-o pana a spus unde tine banii. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply