Starea de alerta se prelungeste, cu reguli speciale pentru Paste si 1 Mai. Statiunile de pe litoral vor fi deschise, iar circulatia persoanelor in noaptea de Inviere – permisa pana la ora 5 dimineata

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta urmeaza sa se reuneasca, astazi,  inaintea sedintei de Guvern in care va fi aprobata o noua prelungire a starii de alerta.


In acest context, premierul Florin Citu a anuntat, printr-un mesaj postat pe Facebook, modificarile pe care le va face Guvernul odata cu prelungirea starii de alerta.

Acesta spune ca va propune CNSU ca circulatia in noaptea de Inviere sa fie permisa pana la ora 5 dimineata, iar magazinele sa ramana deschise pana la ora 20, inainte de Paste.

De asemenea, statiunile de pe litoral vor fi deschise, iar unitatile de cazare pot fi ocupate in procent de cel mult 70%, mai anunta premierul.

„Propuneri importante pe care le transmit astazi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paste, circulatia pe timpul noptii sa fie permisa pana la ora 5:00;

– magazinele sa ramana deschise pana la ora 20 vineri inainte de Paste;

– statiunile de pe litoral sa fie deschise, respectand toate regulile in vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact asa cum sunt acum statiunile de la munte)”, este mesajul transmis de Florin Citu. (G.G.)

Leave a Reply