Porumbeii, izgoniti din centrul Timisoarei! Amenzi de pana la 200 de lei pentru cei prinsi ca mai hranesc pasarile de pe domeniul public

Primarul Timisoarei se dovedeste a fi un mare iubitor de animale, mai ales caini si pisici, dar nu si de pasari, in special – porumbei. Cei albi, dupa cum se stie, simbol al pacii… Printre schimbarile citadine propuse de noul edil sef al orasului de pe Bega se numara si un controversat proiect referitor la animale si pasari.


Asadar, potrivit noului regulament privind detinerea animalelor de companie in municipiul Timisoara, cainii si pisicile vor putea circula cu mijloacele de transport in comun, chiar si cu vaporasul, cu conditia ca stapanul sa le cumpere bilet.

Cainii de talie mica vor fi tinuti in lesa, prinsa de zgarda sau ham, tinuti in brate sau in cusca/geanta de transport. Pisicile sau alte animale mici vor fi tinute in cusca/ geanta de transport.

De asemenea, posesorii de animale de companie nu vor mai fi nevoiti sa obtina acordul vecinilor pentru a creste aceste animale la bloc. Asta e vestea buna. Cea proasta, vestea, vizeaza pasarile de pe domeniul public, prin urmare si porumbeii din piata centrala a orasului, cat si cainii vagabonzi.

„Este interzisa hranirea animalelor si a pasarilor pe domeniul public si privat al municipiului Timisoara”, se mentioneaza in pet-proiectul agreat de Dominic Fritz, fiind prevazute si sanctiuni pentru cei care nu inteleg cu vorba buna.

Amezi contraventionale cuprinse intre 100 si 200 de lei. Asadar, timisorenii si oaspetii Timisoara vor trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a arunca faramituri porumbeilor din piata centrala a orasului. Aviz si microbistilor, care obisnuiesc sa-si povesteasca meciurile de fotbal ale alb-violetilor “la porumbei”…(M.I.)

Leave a Reply