Medicul chirurg din Timis care a fost de acord sa restituie mita de 100 de euro primita de la o pacienta, condamnat definitiv

Medicul chirug Nicolae Balaci, de la Spitalul Orasenesc Faget, care, in 2019, a devenit “viral” pe retelele de socializare, dupa ce a aparut filmat in timp ce promitea ca restituie unei paciente mita primita pentru o operatie de varice, a fost condamnat definitiv la inchisoare.


Curtea de Apel Timisoara a solutionat, azi, apelul medicului din Faget impotriva sentintei Tribunalului Timis, care l-a condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

“Respinge apelul declarat de inculpatul Balaci Duma Nicolae impotriva sentintei penale nr. 77/09.02.2021 pronuntata de Tribunalul Timis in dosarul nr. 4766/30/2019“, se mentioneaza in hotararea 519/2021 a Curtii de Apel Timisoara.

Potrivit sentintei Tribunalului Timis, chirurgul Nicolae Balaci nu-si va putea exercita profesia timp de un an si, timp de 100 de zile, va trebui sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii la Primaria Municipiului Lugoj sau la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica nr. 3 Lugoj.

Reamintim ca procurorii s-au autosesizat in acest dosar dupa ce fiica unei paciente l-a inregistrat pe medic in timp ce promite restituirea banilor, iar filmarea a postat-o pe Facebook.

”Eu va dau banii, dar nu mai stiu ce bani mi-ati dat…”, spune medicul, dupa care femeia si fiica ei ii aminesc ca i-au oferit 100 de euro. ”Mi-ati dat 100 de euro? Va dau, nicio problema. Eu nu am cerut bani. Va rog sa ma intelegeti. Dumneavoastra mi-ati dat niste bani si saru’ mana. Daca mi-ati dat, eu nu v-am spus atat. Eu va aduc oameni carora le-am dat banii inapoi daca au spus ca au dat prea mult sau nu stiu ce. Eu v-am spus ca din banii pe care mi i-ati dat rezolv si cu colegul”, a fost de acord medicul… (G.I.)

Leave a Reply