Zi de foc la Politia Locala Timisoara! 29 de migranti din Afganistan, depistati in zona in care a avut loc o crima si predati la IPJ Timis

COMUNICAT. Politistii locali timisoreni au avut, ieri, o zi de foc, dupa ce, in timpul patrularilor, au constatat mai multe fapte de natura penala care s-au petrecut pe raza municipiului.


Astfel, in jurul orei 17, s-au deplasat in Piata Unirii, unde au fost sesizati ca doua persoane au distrus mai multe geamuri de la imobilul cu nr. 8, pe partea cu str. Regimentul 5 Vanatori, la sediul SDM. La fata locului, politistii locali i-au depistat cu promptitudine pe cei care au distrus locatia, fiind vorba despre T.M.D., de 31 de ani, si I.C..M., de 35 de ani, ambii din Timisoara.

Unul dintre acestia a declarat ca ”e o chestie recurenta si o sa sparg geamul de 60 de ori”, iar celalalt a declarat ca ”l-am insotit pe prietenul meu de placere”.

Mai putin cu placere l-a insotit si la Sectia 1, unde cei doi au fost predati de politistii locali, pentru continuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere.

Cateva ore mai tarziu, in jurul orei 21, politistii locali au depistat doua grupuri de migranti de nationalitate afgana, unul de 10 persoane, identificat pe Splaiul Nicolae Titulescu, si altul format din alte 19 persoane, provenind din aceeasi tara, pe Bdul General Dragalina.

Toti se aflau in apropiere de zona Garii de Nord, unde de altfel a avut loc o incaierare cu cateva ore inainte, soldata cu moartea unuia dintre ei si cu ranirea altuia.

Cei 29 de afgani au fost predati catre Inspectoratul Judetean de Politie Timis, in vederea efectuarii de cercetari.

In jurul orei 02 noaptea, o alta situatie a atras atentia politistilor locali. Aflati in patrulare pe strada Silistra, acestia au observat doi barbati avand asupra lor bagaje suspecte si care, la aparitia patrulei, au fugit.

Politistii locali i-au urmarit si au retinut una din persoane, identificata ca fiind K.R., de 18 ani, din Sanpetru Mare. In urma controlului bagajului, s-a descoperit un telefon mobil, un cric auto si un cleste taietor cu lant, pentru tevile de esapament.

Extinzandu-se verificarile, s-a stabilit ca suspectul actiona, de regula, impreuna cu inca un individ si cu sora sa vitrega, care de altfel l-a si sunat de cateva ori, intrebandu-l daca a reusit sa scape de politia locala. In aceeasi zona, cei in cauza au fost si ei depistati.

Tinand cont de faptul ca in ultima luna, la Politia Nationala au fost raportate peste 16 fapte de furt de catalizatori de la autovehiculele parcate pe strazile orasului si avand in vedere ca persoana depistata avea asupra sa uneltele care pot fi folosite la astfel de fapte, politistii locali i-au predat lucratorilor de la Sectia 5 Politie pe cei depistati, impreuna cu bunurile aflate supra lor, in vederea continuarii cercetarilor pentru savarsirea unor astfel de fapte. (Politia Locala Timisoara, Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

2 thoughts on “Zi de foc la Politia Locala Timisoara! 29 de migranti din Afganistan, depistati in zona in care a avut loc o crima si predati la IPJ Timis

  1. Au depistat …. ce sa depisteze ca i plina Timisoara de ei ..orice cetatean ii poate ” depista„ ar fi bine sa ia calea Bucurestiului si Țuțiii urechiatu dupa primar si viceprimat si sa ramana toti acolo daca tot nu au solutii .

  2. Depistat ))))) au depistat prostia, ăia aveau documente temporare, stăteau legal în Timișoara

Leave a Reply