VIDEO. Timisorenii au luat cu asalt centrul de vaccinare non-stop amenajat la CRAFT, in cadrul unui eveniment unic in Romania

Timisoara are toate sansele sa devina primul oras liber de Covid, asa cum au anuntat autoritatile medicale care si-au adus aportul la implementarea unui eveniment unic in Romania, si anume Maratonul Vaccinarii.


Zeci de persoane au luat cu asalt, in aceasta dupa-amiaza, de la ora 16, Centrul Regional de Afaceri, pentru a se vaccina gratuit in cadrul campaniei desfasurate sub sloganul “Pune umarul pentru Timisoara”.

Avalansa de oameni, tineri si batrani, care doresc sa se imunizeze cu vaccinul Pfizer i-a luat prin surprindere pe medici si reprezentantii autoritatilor locale, in conditiile in care s-a tot vehicult ideea ca populatia este reticenta sa se vaccineze.

“Suntem la debutul acestui eveniment unic in Romania, e o premiera. Este un proiect de voluntariat pur si total al comunitatii medicale din Timisoara. Sunt implicate Universitatea de Medicina si toate spitalele din oras, in acest proiect initiat de Asociatia pentru ATI Aurel Mogosanu. Este un gest pe care comunitatea medicala il face pentru timisoreni. Vrem sa resuscitam spiritul vaccinarii in Timisoara”, a declarat medicul Dorel Sandesc, inainte de deschiderea oficiala a maratonului.

Pentru cele trei zile ale maratonului au fost pregatite 13.000 de doze Pfizer, 30 de fluxuri de vaccinare si 400 de medici, asistente medicale si studenti voluntari de la Medicina.

Actiunea in premiera pentru Romania a inceput, astazi, 23 aprilie, la ora 16, si se va finaliza, luni, 26 aprilie, la ora 8, rastimp in care orice persoana cu varsta de peste 16 ani poate veni la fata locului, avand asupra sa cartea de identitate, la orice ora din zi sau din noapte, pentru a se vaccina gratuit cu Pfizer.

Rapelul se va asigura printr-un maraton identic, care se va desfasura la Sala de sport “Constantin Jude”, dupa 21 de zile de la prima doza. (G.G.)

Leave a Reply