Cromatic(ou) si Urme, proiecte artistice ale studentilor, coloreaza Iulius Town Timisoara (P)

Timp de cateva zile, Iulius Town devine spatiul de expunere al studentilor de la Universitatea de Vest Timisoara. In parc, are loc Cromatic(ou) 2021, o expozitie inedita cu oua gigant pictate, iar in Iulius Mall vei putea admira proiectul Urme, care scoate in evidenta importanta reciclarii. Vino in Iulius Town si descopera viitorii artisti ai Timisoarei!


Pana marti, 4 mai 2021, parcul Iulius Gardens va fi infrumusetat de trei creatii artistice ce impresioneaza atat prin forma de ou, cat si prin design. Realizate de trei studenti de la Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest Timisoara – Alexandra Gutu, Ciprian Ciobanu si Raluca Micula –, ouale au aproximativ doi metri inaltime si au fost „incondeiate” manual. 

Proiectul Cromatic(ou) 2021 i-a indemnat pe studenti sa experimenteze tehnici cunoscute, pe un format atipic si sa lase culorile sa prinda viata.

„Participarea la acest proiect m-a determinat sa folosesc o cromatica mai colorata, astfel incat sa-i bucure pe copiii care vor merge sa viziteze parcul decorat in stilul sarbatorii de Paste. Culorile sunt atractive si pline de bucurie, exista o libertate ampla si o satisfactie care se transmite trecatorilor”, a mentionat Raluca Micula, student la Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

Iulius Town Timisoara gazduieste si proiectul Urme, realizat tot de studenti ai Facultatii de Arte si Design in parteneriat cu RETIM, cu ocazia Zilei Pamantului.

Tablourile celor doi artisti, cu viziuni diferite, dar cu acelasi scop – de a atrage atentia asupra constientizarii importantei reciclarii – pot fi admirate in cadrul expozitiei din Iulius Town Timisoara pana marti, 4 mai 2021.

Sintagma Redu – Reutilizeaza – Recicleaza se afla la baza proiectului, iar tablourile expuse urmaresc etapele procesului de reciclare, prin puterea fotografiei.

Fotografiile celor doi se completeaza reciproc, reusind astfel sa exprime intr-un mod unic viziunea lor asupra reciclarii. Bianca Nicu este alumnus al Facultatii de Arte si Design din Timisoara, sectia Fotografie, video procesarea computerizata a imaginii, iar fotografiile sale inregistreaza evenimente fara a interveni in desfasurarea actiunii.

Adrian Oncu este student doctorand al Facultatii de Arte si Design Timisoara si este responsabil de etapele creative ce presupun: colectarea atenta a deseurilor, inregistrarea etapelor reciclarii, pregatirea luminilor de studio, a compozitiei si povestii din spatele imaginii. (I.P.)

Leave a Reply