Sotul unei judecatoare de la Tribunalul Timis, cel mai mare crescator de porci Mangalita din judet. “Mangalita este somonul cu patru picioare”, spune fermierul, care isi da si doctoratul din cresterea porcilor

Alin Neamtu, sotul judecatoarei Loredana Neamtu, de la Tribunalul Timis, a reusit sa sparga tiparele clasice in care se incadreaza partenerii de viata ai magistratilor, care fie se apuca de avocatura, prietenii stiu de ce, fie deschid afaceri discrete in zona high-life, protejati de mai-marii institutiilor de indrumare si control.


Astfel, in timp ce sotia sa, judecator sindic, se straduieste sa fie cat mai impartiala in dosarele de insolventa repartizate pe completul sau, Alin Neamtu a dezvoltat o afacere prospera cu porci din rasa Mangalita.

Detine o ferma cu 600 de capete in localitatea Ficatari, dar si o carmanegerie in orasul Buzias, de unde vinde carne si produse din carne in tot Banatul, online, avand clienti pana si in Germania.

”Bunicii mei au fost tarani banateni agricultori si mari iubitoare de animale pe care le-au crescut in gospodarie. Am avut o relatie speciala cu ei. Cred ca tot ceea ce sant ca fermier am mostenit de la bunicul meu, care era si macelarul satului”, se confeseaza Alin Neamtu intr-un advertorial aparut in Ziua de Vest.

A pornit afacerea in 2015, dupa ce o perioada a crescut porci doar pentru a asigura hrana familiei. In 2015 avea doar 20 de scroafe, iar acum a ajuns la nu mai putin de 100 de scroafe.

”Acesta a fost inceputul meu de crescator serios de Mangalita. La inceputul anului 2021, am 100 de scroafe pe care le pastrez. Restul, 500, sunt porci pentru sacrificare. Toate scroafele au certificat de origine dovedita si sunt inregistrate in registrul genealogic”, spune fermierul, a carui pasiune pentru cresterea porcilor si-o teoretizeaza in studiile de doctorat, incepute la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Timisoara.

“Avem deja clientii obisnuiti care cumpara permanent de la noi. Bineinteles ca mai sunt si persoane care nu stiu ce inseamna aceasta carne de Mangalita. In primul rand ei se mira cat de groasa este slanina. Eu le explic ca aceasta e o diferenta principala dintre porcul clasic si Mangalita, dar este o slanina multa mai sanatoasa si foarte gustoasa.

Se spune ca mangalita este somonul cu patru picioare, iar slanina si carnea sunt la fel de sanatoase ca cele de somon. Eu, pentru teza mea de doctorat, impreuna cu profesorul coordonator, chiar voi analiza la laborator carnea si slanina de Mangalita si voi face o prezentare amanuntita cu tot ceea ce contin”, mai spune Alin Neamtu, fost viceprimar PSD al orasului Recas. (G.I.)

Cititi mai mult in Ziua de Vest

Leave a Reply