FLAGRANT. Ofiterii DGA au retinut un sofer care a incercat sa mituiasca un politist cu 500 euro, dupa ce a fost prins drogat la volan

Un politist din Rasnov a refuzat o mita de 500 de euro de la un sofer din Bucuresti pe care l-a prins drogat la volan, acesta sesizand politistii anticoruptie ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie Brasov, care au organizat un flagrant, transmite Agerpres.


Potrivit unui comunicat al DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Brasov, politistii anticoruptie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, au realizat, marti, prinderea in flagrant a unei persoane din municipiul Bucuresti, in timp ce oferea, cu titlu de mita, suma de 500 euro unui politist, denuntator in cauza, pentru a nu lua masurile legale privind conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sub influenta unor substante interzise.

„In fapt, inculpatul, in seara zilei de 3 mai 2021, i-a oferit unui agent de politie rutiera din cadrul Politiei Statiunii Rasnov, in mod repetat si in aceeasi imprejurare, sumele, in euro, de 50, 100, 200, 300, 400 si, in final, 500 de euro, cu titlu de mita, dupa ce a fost depistat ca a condus un autoturism pe raza aceleiasi localitati si a fost testat pozitiv la substanta psihoactiva metadona.

Mita a fost oferita de catre conducatorul auto initial, pentru a nu fi testat, iar apoi pentru a nu i se recolta mostre biologice la Spitalul Orasenesc Zarnesti si pentru a nu i se constitui dosar penal pentru infractiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta substantelor psihoactive”, arata sursa citata.

Inculpatul a fost retinut pentru 24 de ore si va fi prezentat, miercuri, judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Brasov, cu propunere de arestare preventiva.

DGA mentioneaza ca politistul care a denuntat fapta a formulat in mai multe randuri si alte denunturi la DGA, prin care a sesizat intentia unor cetateni de a-l corupe. (V.E.)
Leave a Reply