Dosarul ranirii in misiune a unui politist de la IPJ Timis, clasat in mod inexplicabil de ofiterii de la Resurse Umane. “Urmau avansari inainte de termen, nu s-a dorit scandal!”

Dosarul ranirii in misiune a fostului politist Cristian Iliescu, care s-a aflat la un pas de moarte dupa ce a fost atacat cu pietre de un grup de tigani din cartierul Kuncz, a fost clasat in mod inexplicabil de sefii IPJ Timis, la sfarsitul anului 2015.


La aproape sase ani de la acel incident, fostul agent sef principal Cristian Iliescu, de la Sectia 2 Politie Timisoara, a aflat ca raportul sau in care a solicitat despagubiri, ca urmare a accidentului de munca in care a fost implicat, a fost clasat si inchis intr-un fiset, pentru a nu fi demarata o ancheta interna pentru stabilirea unor responsabilitati de sistem.

Potrivit unor informatii provenite din interiorul institutiei, dezvaluite de politisti aflati la pensie, ca si Cristian Iliescu, acel raport ar fi fost solutionat si clasat de catre comisarul sef Otilia Chiper, venita la IPJ Timis de la Politia de Frontiera Timisoara, care efectua cercetarile primare in cazul accidentelor de munca.

“Nu s-a dorit rezolvarea cazului meu, motiv pentru care, de aproape sase ani, inca fac diligente pentru primirea despagubirilor legale. Era sa mor in misiune, iar incidentul nu a fost catalogat ca fiind accident de munca, pentru a nu-i deranja la dosarul de cadre pe cei care urmau sa fie avansati inainte de termen.

Scandalul public le-ar fi diminuat sansele de primirea unor trese inainte de termen, de aceea cazul meu a fost musamalizat, iar lucrarea ascunsa intr-un fiset de la Resurse Umane. Tocmai de aceea, anul trecut, cei de la Corpul de Control al Ministrului de Interne, veniti la Timisoara pentru a verifica sesizarea mea, au constatat ca nu exista nicio cerere de daune in dosarul accidentului”, ne-a declarat Cristian Iliescu. Care, acum, stie exact in ce dulap a fost “pierdut” raportul pe care l-a intocmit si depus dupa accidentul in care era sa-si piarda viata.

In opinia sa, fostul inspector sef din acea perioada, chestorul Ion Mirescu, a incercat si a resuti sa mentina o imagine impecabila a IPJ Timis, fara scandaluri, pentru a-si recompensa protejatii.

“Nu cred ca nu a stiut de clasarea raportului meu, de faptul ca am fost pensionat din motive medicale fara a fi despagubit, dupa incidentul din Kuncz”, mai spune Cristian Iliescu, din ce in ce mai pesimist ca Politia Romana va rezolva vreodata cazul sau… (G.I.)

Sursa foto: arhiva

One thought on “Dosarul ranirii in misiune a unui politist de la IPJ Timis, clasat in mod inexplicabil de ofiterii de la Resurse Umane. “Urmau avansari inainte de termen, nu s-a dorit scandal!”

  1. Mirescu si Petecel = doi incomoetenti care au promovat in IPJ Timis doar incompetenții, interesant faptul ca amandoi au fost promovați chestor, dar sub conducerea lor avem oameni omorâți in centrul localităților, politisti loviti cu bolovani in cap sau impuscati…ce-a mai neagra perioada a IPJ Timis dar ei sunt abonați la salariu de excelenta sau avansări in grad

Leave a Reply