Victor Neumann a devenit “istorie” la conducerea Muzeului de Arta Timisoara! Noul director interimar este Filip Adrian Petcu

Director interimar la Muzeul National de Arta Timisoara, dupa inlaturarea din functie a fostului manager, istoricul Victor Neumann. Potrivit unui comunicat emis de Consiliul Judetean Timis, incepand de marti, 11 mai 2021, muzeul va fi condus – pana la organizarea unui concurs pentru postul de manager, dar nu mai mult de 120 de zile calendaristice – de catre directorul interimar Filip Adrian Petcu (foto).


Absolvent in specializarea de Arte Plastice, Restaurator pictura, Filip Adrian Petcu a ocupat functia de restaurator gradul profesional 1A, cel mai mare grad profesional posibil pentru o functie de executie, avand dubla acreditare ca expert din partea Ministerului Culturii pe domeniul de activitate.

Filip Petcu are o experienta profesionala de 13 ani, timp in care a urmat mai multe cursuri (Ministerul Culturii), burse (J. P. Getty F., Yale Conserving Canvas Symposium) si stagii de perfectionare in specialitate in tara si strainatate: Napoli, Ischia, Firenze si altele.

Managerul interimar Filip Petcu a fost implicat in proiecte importante ale institutiei, cum ar fi autorizarea primului laborator de restaurare acreditat din Regiunea de Vest a Romaniei. De asemenea, Filip Adrian Petcu este lector univ. la Facultatea de Arte si Design a Universitatii de Vest din Timisoara si are calitatea de membru fondator si director al CR-CERC – Centrul Regional de Cercetare si Expertiza in Restaurare si Conservare, din cadrul aceleiasi facultati.

„In perioada in care se pregateste documentatia pentru organizarea concursului de ocupare a functiei de manager definitiv, principala sarcina a conducerii interimare este asigurarea unui cadru optim pentru buna functionare a institutiei”, a declarat Filip Petcu, manager interimar al Muzeului National de Arta Timisoara. (E.T.)

Leave a Reply