Fagotistul Ioan Garboni nu mai este directorul Filarmonicii “Banatul” Timisoara. “O executie!, acuza omul de cultura, anuntand ca va contesta in instanta modul in care a fost evaluat si pierderea functiei

Desi era doar o chestiune de timp pana la plecarea sa din fruntea Filarmonicii “Banatul” Timisoara, dupa pierderea alegerilor locale de catre Nicolae Robu, fostul sau sustinator in lupta cu sindicalistii, fagotistul Ioan Garboni a anuntat ca va contesta in instanta inlaturarea sa din fruntea institutiei de cultura, in urma unei evaluari pe care o considera “ilegala”.


In opinia sa, evaluarea ar fi trebuit sa vizeze raportul de activitate pe ultimii cinci ani, nu modul in care si-a pus in aplicare promisiunile din proiectul managerial. Plus ca, rezultatul s-a facut public inainte de expirarea termenului legal pentru depunerea contestatiei.

Revolta lui Ioan Garboni este cu atat mai mare, cu cat, in opinia sa, cei trei evaluatori – Kovács Emőke, managerul Filarmonicii din Satu Mare, Ioan-Dragos Dimitriu, managerul interimar al Filarmonicii Brasov si Razvan Stana, consilier local USR, de profesie medic veterinar, presedintele Comisiei de cultura din Consiliul Local Timisoara – nu ar mai fi evaluat, niciodata, pe nimeni.

Tocmai de aceea, nu a reusit sa-i impresioneze cu istoricul rezultatelor sale manageriale, precum a facut-o, in decursul celor 15 ani de sefie, in cazul atator profesori universitari, doctori, specialisti in muzica si management, si a obtinut doar nota finala 8,70, insuficient pentru a ramane pe post, fiind obligat ca, in august, cand ii expira mandatul, sa se prezinte la noul concurs de director.

“Am adus sute de mii de euro in cei 15 ani, 2 milioane de euro care pot fi dovediti prin sponsorizari si actiuni. Nu conteaza nimic, conteaza doar ce doresc domniile lor. Eu am adus Sala Capitol la filarmonica, am scris proiecte europene. Din informatiile mele, cine viseaza sa ajunga directorul filarmonicii pot sa spun un singur cuvant: Doamne, fereste-ne! Nu sunt eu hotarat, dar probabil ca o sa depun in instanta o contestatie. Parca ar fi copiat la indigo acelasi caz de executie care a fost facuta si cu directorul Teatrului German. Nu am niciun fel de regrete, sunt foarte linisti”, a declarat, printre altele, Ioan Garboni, citat de Express de Banat.

Deocamdata, in ciuda supararilor sale si a exercitiului de transparenta, nu s-a referit deloc la dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis sau la atitudinea dictatoriala din relatia cu sindicalistii din institutie. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply