Fosti oficiali ai echipei UTA Arad, trimisi in judecata de procurorii DNA pentru ca ar fi incercat sa mituiasca un arbitru

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a fostului director sportiv al echipei de fotbal UTA Batrana Doamna Arad, Claudiu Dragan, dar si a altor doi inculpati, Decebal Gradinaru si Ionut Gabriel Vladulescu, care sunt acuzati de mai multe infractiuni de dare de mita si complicitate la dare de mita.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanti ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucatorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca acestia sa castige meciul pe care il aveau de jucat cu o echipa de fotbal rivala (din Sfantu Gheorghe).

La momentul respectiv, UTA Batrana Doamna si Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate in Liga a II-a pentru promovarea directa in Liga I. Pe teren, echipa din Covasna s-a dovedit net superioara, castigand meciul din Suceava cu scorul de 4-2.

In perioada mentionata, cei doi inculpati, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucatorilor de la o alta echipa, din Braila, pentru ca acestia sa castige ori sa termine la egalitate meciul pe care il aveau de jucat cu aceeasi echipa de fotbal rivala.

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpati o reprezentau sa promoveze in Liga 1.

In acelasi context si pentru acelasi motiv, cei doi inculpati ar fi remis unui arbitru (martor in cauza) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice si care a fost trimisa in judecata alaturi de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, in cauza, procurorii anticoruptie au incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu o persoana in sarcina careia s-a retinut savarsirea infractiunii de complicitate la dare de mita in legatura cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucatorilor de la echipa din Braila pentru ca acestia sa castige sau sa termine la egalitate meciul pe care il aveau de jucat cu echipa de fotbal rivala (din Sfantu Gheorghe).

Procurorii au beneficiat de sprijinul Directiei Generale Anticoruptie.

La vremea respectiva, in acest dosar exploziv, procurorii au dispus retinerea lui Claudiu Gabriel Baboia, secretar al Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti, intermediarul mitei catre arbitrul Horia Gabriel Mladinovici, care ar fi trebuit sa fluiere impotriva contracandidatei Sepsi Sf. Gheorghe. (V.E.)

Leave a Reply