Dihonie intr-o parohie ortodoxa de langa Timisoara! Credinciosii din Sacalaz se pregatesc sa picheteze Mitropolia Banatului, din cauza modului necrestinesc in care preotul Cosmin Drugan slujeste comunitatea

Sute de enoriasi din Parohia Ortodoxa Sacalaz, atat din vatra veche cat si din cartiere noi, il contesta pe preotul Cosmin Drugan, din cauza modului necrestinesc in care acesta slujeste comunitatea. Potrivit unui memoriu trimis Mitropoliei Banatului, citat de Ziua de Vest, si care este semnat de sute de oameni, preotul Cosmin Drugan jigneste oamenii, injura, construieste intrigi.


“Este agresiv, fizic si verbal. A dat un pumn in spate unei femei mai in varsta, motivand ca… nu poate sa treaca de ea.

A jignit profesorii Scolii Gimnaziale din Sacalaz, chiar in fata elevilor veniti pentru impartasanie. Vreti sa ma reclamati? – a intrebat el, retoric. Nu-mi pasa, nu-mi face nimic mitropolitul.

Pentru persoanele care poarta masca in biserica are cuvinte de ocara: nu vezi cum arati? Da jos masca!”, sunt o parte dintre acuzatiile cuprinse in petitia trimisa mitropolitului IPSS Ioan.

Aflati in pragul unei mici revolutii, oamenii spun ca preotul Cosmin Drugan, venit din Valcea, in urma cu trei ani, nu are nimic in comun cu respectul si toleranta specifice Banatului si cere forurilor bisericesti sa-l mute in alta parte.

In cazul in care problema preotului venetic din Sacalaz nu se rezolva, credinciosii anunta ca, in semn de protest, vor picheta Mitropolia Banatului. (Eva Theodorescu)

Cititi mai mult in Ziua de Vest

Leave a Reply