CCIA Timis incepe inscrierile la Sesiunea 2021 a Programului EIT Climate-KIC Pioneers into Practice (P)

Pioneers into Practice este un program educational care ofera expertilor din domenii legate de schimbarile climatice o experienta in tranzitia catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon, printr-o combinatie de invatare bazata pe practica, schimb de bune practici si ateliere de lucru. In program participa 8 tari: Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Portugalia si Romania.


Programul debuteaza cu  o sesiune de online learning in care pionierii sunt initiati in System Thinking, Transition Theory si diferite tool-uri pentru a aplica practic aceste concepte.

Pionierii vor participa la doua workshop-uri nationale si un workshop international, vor lucra in echipe la proiecte de grup ce au ca teme diferite provocari locale si vor avea optiunea de a iesi din zona de confort, iar optional, de a experimenta si lucra intr-un alt tip de organizatie, timp de 4 saptamani, in cadrul unui stagiu de practica.

Se realizeaza un matching intre pionier si gazda, iar scopul este ca participantii sa se familiarizeze cu un nou context.

Cui se adreseaza?

”PIONEERS” – experti in domenii precum sustenabilitate, durabilitate, eficienta energetica, orase inteligente, tranzitia inteligenta, managementul deseurilor, al apei, al padurilor, economie circulara, mobilitate, eficienta resurselor, agricultura sustenabila, educatie, cercetare, administratie.

”HOSTS” – Organizatii neguvernamentale, institutii publice, asociatii, intreprinderi mici sau mijlocii, companii multinationale, universitati sau institute de cercetare cu interes in domeniul impactului schimbarilor climatice.

Inscrierile se primesc pe site-ul www.pioneers.climate-kic.org, informatii suplimentare la telefon 0721896961 si e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Badulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC/ CCIAT. (I.P.)

NOTA: Termen de inscriere – 6 iunie 2021.

Foto: arhiva

 

Leave a Reply