Afaceristul Ovidiu Tender pregateste o uriasa lovitura pe piata imobiliara, in urma careia s-ar putea alege cu peste 35 milioane de euro

Omul de afaceri Ovidiu Tender pregateste o uriasa lovitura financiara pe piata imobiliara din Capitala, in ciuda crizei economice provocata de pandemia de coronavirus. Eliberat din Penitenciarul Tg. Jiu, in noiembrie 2019, dupa ce a ispasit doar 4 ani si jumatate din pedeapsa de 12 ani si sapte luni de inchisoare primita in dosarul Carom, milionarul timisorean in varsata de 64 de ani ar fi inceput negocierile pentru vanzarea terenului fostei uzine Vulcan din sudul Bucurestiului.


Fosta uzina a intrat in faliment in 2019 si este controlata de Ovidiu Tender din 2002.

Surse din piata au declarat pentru Profit.ro ca demolarea celor 63 de cladiri de pe fosta platforma industriala este asigurata de Dragos Bilteanu, fost presedinte al SIF Banat – Crisana, dupa ce, in toamna anului trecut, Ovidiu Tender a transferat toate proprietatile imobiliare ale uzinei Vulcan pe o firma noua, pe care o controleaza.

Activele au fost preluate, la licitatie, de Vulcan UPE SRL, pentru 13,1 milioane euro, in contul creantei detinute de aceasta firma, care era creditor garantat al Vulcan SA, releva documente analizate de Profit.ro.

Luna aceasta insa, schimbarile au inceput sa se resimta. Mai exact, noua firma a lui Tender a inceput demersurile demolarii celor 63 de cladiri, cu o suprafata de peste 130.000 de metri patrati, ce se afla pe platforma industriala de 25,5 hectare din sudul Bucurestiului.

In ceea ce priveste costul demolarii, sursele citate precizeaza ca a fost calculat la 7,2 milioane de euro, iar lucrarea i-a fost atribuita omului de afaceri Dragos Bilteanu. Totodata, familia Bilteanu intentioneaza sa vanda inclusiv infrastructura energetica care alimenta toate fabricile de pe platforma IMGB, unde activau printre cei mai mari consumatori de energie electrica din economia romaneasca.

Desi intreaga lume se confrunta cu o criza financiara, Ovidiu Tender a gasit deja un potential client. Omul de afaceri a primit o ofera de achizitie in valoare de 140 de euro/metru patrat, pentru o dezvoltare preponderent rezidentiala, cu obligatia obtinerii tuturor autorizatiilor, a spus o sursa Profit.ro din sectorul imobiliar. In cazul in care tranzactia va fi finalizata la un pret de 35,4 milioane euro, aceasta ar fi una dintre cele mai mari tranzactii cu teren din istoria pietei imobiliare locale. (R.G.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply