Prima tara din Europa care sparge blocada Covid! Bulgaria primeste turisti din Romania, fara teste PCR sau pasapoarte de vaccinare

Cetatenii romani care vin din Romania sunt autorizati sa intre in Bulgaria prin toate punctele de trecere a frontierei, incepand de joi, 27 mai, fara a li se mai cere sa prezinte un test PCR sau antigen negativ la virusul SARS-CoV-2, un certificat de vaccinare impotriva COVID-19 sau un document care sa ateste ca s-au vindecat de boala, se precizeaza intr-un ordin emis de ministrul sanatatii, Stoicio Katarov, transmite joi BTA, preluata de AGERPRES, citand un comunicat al ministerului de resort.


Acelasi ordin impune o interdictie temporara pentru sosirile din India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia si tari si teritorii din Africa.

Interdictia nu li se aplica cetatenilor bulgari, rezidentilor permanenti sau detinatorilor de permise de sedere pe termen lung si nici membrilor lor de familie. Acestia din urma vor fi obligati sa intre zece zile in carantina dupa sosirea in Bulgaria, se mentioneaza in ordinul ministerial.

Bulgarii sunt si europenii care au refuzat vaccinarea in cel mai mare grad. (G.G.)

Leave a Reply