PREMIERA. Patrule velo ale Politiei Locale Timisoara! “Am descoperit bicicletele achizitionate in 2014, intr-un depozit, uitate si prafuite”, a anuntat primarul Dominic Fritz

Politistii locali timisoreni se alatura cetatenilor care considera bicicleta ca fiind un mijloc alternativ de transport, prin potentialul ei pentru conservarea energiei si a resurselor, tinand insa cont si de beneficiile pe care mersul pe bicicleta le aduce sanatatii.


Din punct de vedere politienesc, bicicleta este privita ca o alternativa la patrularea clasica, pedestra sau cu autospecialele din dotare, deoarece, pe langa pastrarea unui mediu sanatos, are si beneficii precum mobilitatea in trafic, patrunderea in zone greu accesibile cu autovehiculele, acoperirea unei arii mai mari de interes in supraveghere si evident reducerea consumului de carburant si realizarea de economie la buget.

Incepand de astazi, politistii locali sunt prezenti pe biciclete patruland pe malurile Canalului Bega, atat dimineata cat si dupa amiaza, in doua schimburi, de la ora 09 pana la ora 23.

“Politia Locala Timisoara si-a scos din depozit flota de biciclete. Am descoperit bicicletele achizitionate in 2014, intr-un depozit, uitate si prafuite. Le-am reparat, iar acum au iesit pe strazile orasului primele patrule velo ale politistilor locali. Politistii locali capata o noua perspectiva asupra traficului din oras si a infrastructurii rutiere.

Am cerut agentilor sa patruleze in special pe malul Begai, acolo unde avem numeroase sesizari privind curatenia, dar si in centrul istoric, unde, de asemenea, ne confruntam uneori cu probleme de curatenie. Treptat, vom extinde aceste patrule si in alte parcuri din oras si zone preferate de timisoreni, astfel incat sa fim mai aproape de cetateni si de nevoile lor”, a anuntat primarul Dominic Fritz.

Principalele aspecte vizate sunt depistarea celor care ”abuzeaza” de decibeli, o data cu incalzirea vremii crescand numarul teraselor si localurilor care deranjeaza linistea publica, dar si pentru luarea masurilor legale pe linie de ordine publica, protectia mediului sau pentru depistarea celor care deterioreaza bunurile publice ori nu respecta legislatia referitoare la combaterea noului coronavirus.

Politistii locali pe biciclete vor primi sprijinul colegilor din cadrul Biroului Ordine Publica si Interventie Rapida in situatiile care pot degenera.

Cetatenii ii pot aborda pe politistii locali pentru a le semnala direct probleme constatate pe malurile Begai, dar pot face sesizari si la telefoanele 0256.968, 0256.246.112 sau pe email la contact@politialoctm.ro. (I.P.)

 

Leave a Reply