Accidente rutiere inscenate! 17 persoane au fost retinute intr-un dosar privind pagubirea societatilor de asigurare cu peste 600.000 de lei

Nu mai putin de 17 persoane banuite de inselaciune si fals au fost duse la audieri de politistii din cadrul IPJ Alba, dupa ce, ieri, au fost efectuate perchezitii in trei judete. Este vorba despre un dosar in care exista suspiciunea inscenarii producerii unor accidente rutiere si incasarea ilegala de despagubiri in valoare de peste 600.000 de lei.


”In urma perchezitiilor care au avut loc ieri, 3 iunie, la persoane banuite de inselaciune si fals, au fost indisponibilizate sume de bani, inscrisuri si mijloace tehnice care ar fi fost folosite la savarsirea faptelor precum si 5 autoturisme”, au transmis reprezentantii IPJ Alba.

La sediul politiei au fost conduse, pentru audieri, 17 persoane. Una a fost retinuta si va fi prezentata in fata magistratilor.

La data de 3 iunie 2021, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, au efectuat 17 perchezitii, din care 13 in judetul Alba, doua in judetul Bihor si doua in judetul Suceava, la domiciliile unor persoane banuite de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Din cercetari a rezultat banuiala rezonabila ca, in perioada 2013 – 2020, cele 17 persoane vizate de ancheta, ar fi indus in eroare mai multe societati de asigurare, dupa ce ar fi declarat date false privind circumstantele producerii unor accidente rutiere, in scopul obtinerii de despagubiri.

Pentru deschiderea dosarelor de daune, acestia ar fi prezentat documente falsificate.

Prejudiciul cauzat societatilor de asigurare, in acest mod, a fost estimat la peste 600.000 lei.

Cu ocazia perchezitiilor, au fost ridicate inscrisuri, telefoane mobile, suma de 97.457 lei si 3.000 de euro si au fost indisponibilizate 5 autoturisme, care fac obiectul cercetarilor.

Cele 17 persoane vizate de ancheta au fost depistate si conduse la sediul politiei.

Fata de un barbat de 40 de ani, din municipiul Sebes, a fost luata masura retinerii, pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de azi, 4 iunie, va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, pentru dispunerea masurilor legale.

Politistii din Alba au fost sprijiniti de politistii din Bihor si Suceava. (V.E.)

Leave a Reply