Autoturism ridicat ilegal de pe domeniul public, dupa ce pe locul de parcare politistii au aplicat marcajul “persoane cu dizabilitati”

Judecatoria Alba Iulia a solutionat un dosar mai putin obisnuit si a obligat autoritatile locale sa-i restituie unui barbat, care a contestat in instanta ridicarea masinii personale chiar din fata casei sale, suma de 452,20 de lei, atat cu cat a fost taxat pentru a-si recupera autoturismul.


Ineditul situatiei il reprezinta modul abuziv in care a fost ridicat autoturismul – care era parcat de mai multe saptamani pe o strada din oras, in fata portii reclamantului – de catre Politia Locala Alba Iulia. Mai exact, masina a fost ridicata dupa ce angajatii Primariei Alba Iulia au trasat sub autoturism un marcaj pentru parcarea persoanelor cu dizabilitati.

In aceasta perioada de timp, in care masina a fost parcata si nemiscata, angajatii Primariei Alba Iulia au aplicat marcajul, in mod ilegal, cu semnul „persoane cu dizabilitati” sub masina petentului fara sa fie somat sau anuntat in legatura cu acest aspect.

Astfel incat petentul nici macar nu a avut cunostinta ca masina era parcata pe locul cu marcajul respectiv. Petentul a facut o sesizare catre Primaria Alba Iulia in urma careia locul de parcare cu nr. 17 a fost desfiintat, deoarece era singura cale de acces in curtea imobilului aflat in proprietatea acestuia, iar parcarile avand vechea destinatie pentru persoane cu dizabilitati au fost migrate pe locurile 19 si 20”, se arata in motivarea instantei.

Drept urmare, magistratii Judecatoriei au admis in parte cererea barbatului si au obligat primaria la restituirea banilor pe care barbatul i-a platit pentru recuperarea masinii si plata a 20 de lei cu titlul de cheltuieli de judecata.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata in termen de 30 de zile de la comunicare. (V.E.)

Leave a Reply