BLOCAJ. Vicepremierul Dan Barna a anuntat ca USR PLUS nu va sustine trecerea a 46 hectare de teren de la Romexpo in folosinta gratuita a CCIR, pentru dezvoltarea unui mega proiect imobiliar

Liderul USR PLUS, Dan Barna, a declarat, luni, ca legea prin care se ofera gratuit Camerei de Comert si Industrie a Romaniei o suprafata de 46 de hectare de teren de la Romexpo pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar nu poate fi sustinuta.


„Este o practica invechita a statului roman si mereu reluata, de a avea anumite active – imobile sau terenuri – acordate cu titlu de folosinta gratuita sau conseciune diverselor institutii, organizatii si dupa niste ani de zile oferirea in mod gratuit a acestor active. 

Actuala initiativa din Parlament prin care vorbim de oferirea cu titlu gratuit a unui imobil in nordul Bucurestiului, la Romexpo, pentru o suma de 3-4 sute de milioane, fara niciun fel de licitatie, la pretul doar de lista este o initiativa care nu poate fi sustinuta”, a afirmat Dan Barna, dupa sedinta conducerii USR PLUS.

In opinia sa, statul roman trebuie sa-si administreze activele, astfel incat acestea sa produca resurse care sa poata fi folosite pentru bunastarea cetatenilor, respectiv pensii si alte cheltuieli publice necesare statului.

Reamintim ca, in 31 martie, presedintele Klaus Iohannis a retrimis in Parlament, spre reexaminare, actul normativ pentru modificarea si completarea Legii camerelor de comert din Romania 335/2007.

Legea prevede transmiterea cu titlu gratuit in proprietatea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a terenurilor proprietate privata a statului aflate, pana la data intrarii in vigoare a legii, in folosinta gratuita a CCIR si care nu sunt revendicate.

Prin acest act normativ adoptat de Parlament o suprafata de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului in cea a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar. (Mara Ion)

Leave a Reply