CULISE. Ginerele unui fost sef din cadrul IPJ Timis, retinut in dosarul de coruptie de la Permise si Inmatriculari. Inainte de a deveni agent de politie, acesta a fost muzicant

La nici patru luni dupa ce si-a ingropat sora, care a fost rapusa de o boala incurabila, agentul de politie Mate Zoltan Ioan a primit inca o lovitura grea de la viata. A fost arestat preventiv in dosarul de coruptie de la Serviciul Regim Permise si Inmatriculari din cadrul Prefecturii Timis, instrumentat de celebrul procuror Lucian Papici, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, fiind acuzat ca, in ultimele patru luni, ar fi comis 14 acte materiale de luare de mita, in urma carora a dus acasa, pe langa salariu, suma de 10.088 lei. Cea mai mare spaga pe care ar fi incasat-o, potrivit informatiilor din ancheta, ar fi fost de 975 de lei, in 27.01.2021.


Totusi, in ciuda acestor castiguri, Mate Zoltan nu a reusit, se pare, sa puna bani deoparte pentru a-si cumpara o locuinta, astfel ca, potrivit declaratiei de avere, are un acoperit deasupra capului gratie unei donatii spectaculoase.

Astfel, in 2019, cineva, nu se stie cine, i-a donat o casa de 150 mp, in localitatea Ghiroda. Sa tot ai asemenea binefacatori generosi.

Totusi, numele Mate Zoltan a devenit cunoscut in Timis nu datorita functiei de agent de politie la Inmatriculari, ci faptului ca, inainte de a intra in MAI, a fost un muzicant apreciat. Impreuna cu formatia sa, a cantat la nunti si botezuri celebre, printre cei care l-au angajat la nunta, cu multi ani in urma, fiind si avocatul Florin Kovacs.

“Da, mi-a cantat la nunta, a fost un muzicant foarte cautat de cei care voiau folclor banatean autentic. A intrat in sistemul politienesc si, de atunci, nu stiu daca a continuat sa mai cante alaturi de formatia sa”, a recunoscut avocatul Florin Kovacs, care-l si apara in dosarul de luare de mita.

In opinia unor fini observatori ai vietii publice, DGA Timis ar trebui sa lamureasca modul in care Mate Zoltan a intrat in sistem, prin recrutare din sursa externa, si a fost repartizat exact la ghiseele Serviciului Inmatriculari.

“Cred ca, in aceasta reconversie profesionala a muzicantului Mate Zoltan, a contat foarte mult faptul ca este ginerele fostului sef al Compartimentului Agenti Siguranta Publica din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, comisarul sef Traian Olaru. Actualmente pensionar. Cum, de asemenea, nu cred ca este o coincidenta faptul ca, la acelasi Serviciu de Permise si Inmatriculari, lucreaza si fetele colonelului Olaru. Este vorba despre Loredana, sotia lui Mate Zoltan, si Alina Onea, sotia unui agent de la Sectia 5 Politie.

In al treilea rand, cred ca a contat si faptul ca Traian Olaru, in vrea cand era activ si-i coordona pe agentii de siguranta publica, a fost sefului actualului conducator al Serviciului Permise si Inmatriculari, comisar sef Dinu Leiba. In aceste conditii, toti politistii care cunosc aceste amanunte, se intreaba daca Leiba putea sa-l salveze pe ginerele fostului sau sef de la Politia Municipiului Timisoara sau vorbim despre rafuieli intre taberele din IPJ Timis”, ne-a dezvaluit un politist cu state vechi in IPJ Timis.

Deocamdata, dupa cum a declarat avocatul sau in cadrul unei emisiuni de la TV Europa Nova Timisoara, fostul muzicant Mate Zoltan, aflat in arestul IPJ Timis, este profund marcat de arestarea preventiva, ia medicamente antistres si regreta ziua in care, la indemnul socrului sau, a decis sa intre in sistemul politienesc.

Urmeaza ca instanta de apel, Curtea de Apel Timisoara, sa confirme sau sa anuleze mandatele de arestare, existand posibilitatea sa se dispuna alte masuri preventive, care sa nu presupuna izolarea in spatele gratiilor… (G.I.)

One thought on “CULISE. Ginerele unui fost sef din cadrul IPJ Timis, retinut in dosarul de coruptie de la Permise si Inmatriculari. Inainte de a deveni agent de politie, acesta a fost muzicant

  1. Niște libidinoși, s-au mulat toată viață pe cerințele șefilor – Jurcă, Leiba, sau alte panarame. Săraca poliție!

Leave a Reply