ROBA in cui! Procurorul timisorean Lucian Papici s-a pensionat, la doar cateva zile dupa ce a finalizat dosarul coruptiei de la Serviciul Permise si Inmatriculari din cadrul Prefecturii Timis

Dosarul de coruptie de la Serviciul Permise si Inmatriculari din cadrul Prefecturii Timis, soldat cu arestarea preventiva a 9 agenti de politie, a fost ultimul caz important de care s-a ocupat celebrul procuror Lucian Papici. Astazi, 18 iunie 2021, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea lui Lucian Gheorghe Papici din functia de procuror cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.


Lucian Papici a fost eliberat din functie ca urmare a pensionarii.

Celebrul magistrat banatean a avut doua mandate de sef al Sectiei I de combatere a coruptiei din DNA. In 2013, a preluat conducerea Serviciului pentru efectuarea urmarii penale in cauze de coruptie din cadrul Sectiei de combatere a coruptiei a DNA.

De-a lungul timpului, a lucrat in mai multe dosare celebre instrumentate de catre DNA, intre care “Trofeul calitatii” -in care fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la inchisoare cu executare, “Caltabosul” -in care fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remes a fost condamnat la inchisoare cu executare, “Valiza”, ICA – in care Dan Voiculescu a fost condamnat, in prima instanta, la cinci ani de inchisoare, Fraude la referendum”, in care presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata, dosarul „2 Mai”, in care fostul ministru al tineretului Monica Iacob Ridzi, de asemenea, a fost trimisa in judecata.

In 2015, Papici s-a intors la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, iar incercarile sale de a avansa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara au esuat. (G.I.)

Leave a Reply