Pistol marca Walther confiscat de la un avocat celebru, dupa ce valabilitatea permisului de port-arma nu a fost prelungita la timp

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, la termenul de miercuri, 23 iunie, sa-i confiste avocatului Borza Remus Adrian, fost consilier onorific al premierilor Viorica Dancila, Ludovic Orban si Florin Citu, un pistol cu glont folosit pentru autoaparare.


“Admite propunerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si dispune confiscarea pistolului de autoaparare marca Walther, seria A 280979 , calibru 9 mm, depus la camera de corpuri declicte din cadrul DGPMB-SCJSEO, conform dovezii seria H nr. 0229456/02.04.2019”, se mentioneaza in hotararea instantei, pronuntata in camera de consiliu.

In martie, aceeasi instanta a hotarat sa admita cererea formulata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti cu privire la solutia de renuntare la urmarire penala dispusa fata de suspectul Borza Remus – Adrian sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor prev. de art. 342 alin. 6 cod penal. “Nedepunerea armei si a munitiei la un armurier autorizat in termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de arma constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani”, este prevederea legala, actualmente abrogata, incalcata de avocatul Borza. Decizia judecatorilor a fost definitiva.

Remus Borza a fost deputat in legislatura 2016-2020, ales pe listele ALDE. A demisionat din aceasta formatiune in septembrie 2017, a activat apoi independent, pentru ca in iunie 2019 sa intre in grupul parlamentar PSD. A trecut in ianuarie 2020 la grupul deputatilor PNL. A fost consilier onorific al premierului PSD, Viorica Dancila, al celui liberal Ludovic Orban, precum si al actualului sef al Executivului, Florin Citu. Si in prezent figureaza in echipa premierului Citu, pe acelasi post de consilier onorific.

Hotararea de ieri nu este definitiva, ci poate fi contestata in 3 zile de la comunicare. (V.E.)

Leave a Reply