PE SURSE. Panica in randul intermediarilor auto din Timisoara, dupa arestarea politistilor de la Permise si Inmatriculari. Acestia au fost monitorizati timp de doua saptamani de un ofiter de la DGA

Arestarea celor noua politisti care-si desfasurau activitatea la Serviciul Permise si Inmatriculari Timisoara, in urma unei operatiuni spectaculoase a ofiterilor de la DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Timis, a creat panica printre patronii firmelor care se ocupa cu intermedierea inmatricularilor si radierilor de autoturisme.


Mai exact, cu obtinerea in timp record a numerelor rosii, provizorii, sau a celor definitive. Potrivit unor surse din piata, reprezentantii firmelor Nazareth, Timbi si Auto Ion s-au resemnat si s-au impacat cu ideea, deja, ca vor fi chemati la audieri, in conditiile in care este de asteptat ca unii agenti de politie, din lotul celor arestati preventiv, sa cedeze din cauza stresului si sa faca intelegeri cu procurorii.

“Am aflat ca a fost o mini-revolta a intermediarilor la ghiseele Serviciul Permise si Inmatriculari de la Iulius Mall Timisoara, care i-au reprosat comisarului sef Dinu Leiba ca ar fi stiut de operatiune si nu i-a prevenit pe politisti. Unii s-au intrebat de ce in biroul lui Dinu Leiba nu s-a montat tehnica de inregistrare, concluzionand ca operatiunea politistilor de la DGA a avut acceptul sefului de serviciu.

Mai mult, s-a speculat faptul ca mutarea fiicelor colonelului (R) Traian Olaru, fostul sef de la Politia Muncipiului Timisoara al lui Dinu Leiba, de la ghiseele Inmatricularilor la Preschimbare Permise, nu cu mult timp inainte de declansarea operatiunii anticoruptie, n-a fost decat un gest prin care cele doua tinere au fost salvate de la o iminenta arestare. Cum, de altfel, s-a intamplat cu ginerele colonelului Olaru, Mate Zoltan, care, spre ghinionul sau, a fost lasat sa lucreze, in continuare, la Permise si Inmatriculari”, ne-a dezvaluit o sursa din cadrul IPJ Timis.

De remarcat ca, printre intermediarii care aveau “intrare” la Serviciul Permise si Inmatriculari Timisoara se afla si rude de-ale unor politisti activi, care rezolvau dosare pe banda rulanta. Este foarte posibil ca acestia sa fi fost monitorizati si “imortalizati” de unul dintre ofiterii DGA care au lucrat la caz, care, timp de doua saptamani, inainte de descinderea de la Serviciul Permise si Inmatriculari Timisoara, a fost vazut plimbandu-se, intrand in magazine, mai exact, pichetand zona fierbinte din Iulius Mall, unde se afla ghiseele acestui serviciu.

Este vorba despre comisarul sef Claudiu Iures (foto), pe care unii agenti saltati de mascati l-au recunoscut, in momentul descinderii, datorita pletelor rebele si a coafurii coada de cal… (V.E.)

One thought on “PE SURSE. Panica in randul intermediarilor auto din Timisoara, dupa arestarea politistilor de la Permise si Inmatriculari. Acestia au fost monitorizati timp de doua saptamani de un ofiter de la DGA

  1. Claudiu Iures mai lucreaza ? astai bolnav medical in comisii s alte cele cica fura curent ce dracu mai monitorizeaza el e tinut pe linia de plutire de melteni

Leave a Reply