Curtea de Apel Timisoara a decis ca 1 an de inchisoare pentru un sofer care a refuzat prelevarea de probe biologice este o pedeapsa prea severa . VEZI verdictul judecatorilor dupa rejudecarea dosarului

Curtea de Apel Timisoara a decis sa modifice o sentinta a Judecatoriei Arad, pronuntata intr-un dosar  penal, in care inculpatul a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare, pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.


Judecatorii au admis apelul declarat de inculpatul Pop Emanuel Otniel, au desfiintat sentinta penala nr. 126/20.01.2021 pronuntata de Judecatoria Arad si, rejudecand, au dispus amanarea aplicarii pedepsei de 1 an inchisoare stabilita de instanta de fond.

S-a avut in vedere faptul ca inculpatul Pop Emanuel Otniel este la primul contact cu legea penala, a cooperat cu organele de urmarire penala, a recunoscut fapta in fata instantei de judecata si, in cele din urma, a fost de acord sa fie judecat in procedura simplificata si sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii.

In acest context, s-a considerat ca 1 an de inchisoare cu suspendare este o sanctiune prea severa, iar, in astfel de cazuri, indreptarea si constientizarea pericolului pe care il reprezinta savarsirea de noi infractiuni poate fi facuta si prin amanarea aplicarii pedepsei si supravegherea conduitei o anumita perioada de timp.

Avand in vedere ca, in speta, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a fost implicat si intr-un incident rutier, fiind avariat un gard de la un imobil, Curtea a aplicat, in schimb, interdictia de a conduce autovehicule pentru care este necesar permis de conducere, in completarea pedepsei cu inchisoarea, pe care o amana. (G.I.)

Leave a Reply