Fostul sef al DIICOT Timisoara, acuzat ca a luat pe cont propriu ancheta in dosarul de coruptie de la Vama Moravita! “El avea un singur scop: sa nenoroceasca un comisar sef”

Dupa ce, in urma cu patru ani, procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploiesti, recunostea ca a devenit o masina de ucis destine si ca-i face placere aceasta postura, in prezent, un alt procuror cu porniri distrugatoare a ajuns in atentia Inspectiei Judiciare.


Este vorba despre Alex Florenta, fostul sef al DIICOT Timisoara, actualmente detasat in Structura Centrala, care a instrumentat dosarul de coruptie al politistilor de frontiera de la Vama Moravita.

Desi acest caz era de competenta DNA, Alex Florenta a luat ancheta pe cont propriu, indiferent la ce unitate de parchet a activat in ultimii ani, intrucat, dupa cum apare intr-o inregistrare audio facuta publica de Romania TV, ieri seara, voia cu tot dinadinsul sa nenoroceasca un ofiter de politie din cadrul ITPF Timisoara.

“El avea un singur scop: sa nenoroceasca un comisar sef. Nu-l interesa ca nenoroceste in jurul lui alte 30 – 40 de familii. Nu-l interesa ca ai familie, ca ai copii, nu-l interesa nimica. Doar sa zici ca si el si iesi bine, pleci acasa. Ce trebuia sa spunem? Zi-mi ca el facea cartile acolo. El coordona toate neregulile de acolo. Zi-mi ca el era antemergator, si nu mai stiu ce voia el. Orice. Sa aiba ceva legat de el”, a declarat un politist trimis in judecata in acest dosar, care denunta presiunile facute de procurori asupra sa in ultimii ani.

“M-am simtit folosit. Mi s-au facut promisiuni, pe care le-am refuzat”, mai spune politistul.

“Chiar am fost foarte speriat la un moment dat, cand am vazut ca, dupa primele 60 de zile, toata lumea pleaca acasa, iar eu eram singurul care mai eram in arest. Tribunalul Timis a inlocuit masura arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu, insa DIICOT-ul a facut contestatie la Curtea de Apel si, bineinteles, ca am ramas, in continuare, in arest. Au fost oameni care m-au sunat noaptea, plangand, spunad ca le pare foarte rau de ceea ce au fost pusi sa faca. Toti am fost amenintati cu acelasi lucru: ca daca nu vom recunoaste, ni se garanteaza ca vom lua cu executare”, a declarat si ofiterul de politie care a devenit un adevarat target pentru procurorul DIICOT Alex Florenta. Deocamdata, nu-i vom face public numele, pentru a nu se contura ipoteza victimizarii.

De altfel, Florenta le-a garantat politistilor anchetati in acest dosar ca, daca nu fac acorduri de recunoatere a faptelor, vor lua condamnari la inchisoare cu executare in instanta de judecata. Ciudata premonitie, chiar si in conditiile in care sotia sa este judecator la Curtea de Apel Timisoara…

Deocamdata, desi exista mai multe plangeri ce vizeaza metodele de ancheta halucinante folosite de unii procurori antimafia de la Timisoara, cu dezbracarea persoanelor audiate in pielea goala pentru a se preveni vreo inregistrare compromitatoare, existand chiar si dovezi in acest sens, Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) bate pasul pe loc in tentativa de a face lumina in acest nou caz de justitiari mioritici transformati in masini de ucis destine… (V.E.)

Leave a Reply