Primaria Timisoara cauta constructor pentru noul Centru cultural si educational din cartierul Kuncz. Valoarea investitiei, 5,58 milioane de lei (P)

Primaria Timisoara a demarat procedurile de licitatie pentru alegerea executantului noului Centru Cultural si Educational Kuncz, obiectiv asumat de Timisoara prin dosarul de candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii.


Noua cladire cu parter si doua etaje se va ridica pe str. Satu Mare, nr. 1A, cu finantare in cadrul POR 2014-2020, prin Axa prioritara 9 Sprijinirea Regenerarii Economice si Sociale a Comunitatilor Defavorizate din Mediul Urban.

Municipiul Timisoara, in calitate de oras desemnat Capitala Europeana a Culturii, si-a asumat o serie de obiective de infrastructura. Unul dintre aceste obiective este realizarea unui centru multifunctional (cladire) de tip servicii sociale fara cazare, incluzand spatii de recreere si relaxare prin: amenajarea unor sali pentru cursuri artistice, sala de sport, activitati de asistenta la efectuarea temelor, denumite generic after school, sala de mese.

Programul este dedicat in special copiilor de varsta scolara (7-12 ani). Sala de mese va fi deservita de un serviciu de catering, care va aduce mancarea portionata si va fi prevazuta cu un oficiu pentru depozitarea temporara, spalare vesela. Grupurile sanitare pentru personal se afla la etajul I. Tot aici se afla un oficiu cu spalatorie pentru fete de masa, perdele, huse de scaune etc., prevazut cu spatii de depozitare pentru rufe curate /murdare.

 

Scopul este combaterea marginalizarii sociale prin promovarea unei abordari de tip integrat, un centru multifunctional cu activitati socio-educative, recreative si culturale. Grupul tinta vizat este format din aproximativ 100 de persoane din comunitate.

Realizarea obiectivului va contribui la: cresterea sentimentului de apartenenta la comunitate; dezvoltarea de actiuni de informare in ceea ce priveste serviciile oferite si beneficiile acestora pentru persoanele marginalizate si familiile acestora; asigurarea pe timpul zilei a unor activitati de ingrijire, educatie, recreere – socializare, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta pentru copii.

Valoarea estimata fara TVA este de 5.582.411,81  lei. Durata executiei este de 20 de luni.

Primaria Timisoara intentioneaza sa mai construiasca doua centre multifunctionale in cartierele Freidorf, pe strada Polona, si in Ronat. (Primaria Timisoara – Directia Comunicare – Relationare)

 

Leave a Reply