Bugetul evenimentelor culturale din Timisoara, in acest an, 3,7 milioane de lei. Aproape un sfert din aceasta suma merge catre festivalul de jazz, care debuteaza in aceasta seara

Debut estival in forta de evenimente culturale. Consiliul Local a aprobat finantarea agendei culturale pentru anul acesta, 3.700.000 lei. Primaria Timisoara, prin Casa de Cultura a Municipiului, are o agenda bogata de manifestari, unele deja traditionale, altele mai noi.


Si, pentru ca e luna iulie, vorbim de jazz. Si editia din acest an se desfasoara in mai multe locatii, Piata, Libertatii, Piata Sf. Gheorghe. Jazz Banat cuprinde Jazz Tm si Jazz Garana. Este un program cultural pilot, turistic-regional. Conceptul tripartit este bazat pe programul cultural al Timisoarei, iar Primaria Municipiului Resita si Consiliul Judetean Caras-Severin este implicata in program impreuna cu platforma timisoreana Jazzupdates.

Numai pentru acest amplu festival de jazz care are multi fani a fost solicitata Primariei Timisoara suma de 782.000 lei.

Tot pentru proximele zile, municipalitatea a alocat 150.000 lei pentru Festivalul Inimilor, a XXX-a editie, manifestarea fiind inclusa in calendarul UNESCO.

Astfel, intre 9 si 11 iulie ” Inimile noastre bat pentru Parcul Rozelor”, o actiune in vederea reparatiei copertinei si a cabinelor. Agenda culturala a lunii iulie va fi incheiata, in 24.07., cu “Strazi deschise – o zi fara masini”, o activitate cultural- educativa de responsabilizare ecologica pe inelul de circulatie, administratia locala fiind de acord cu suma solicitata pentru organizare, 250.000 lei. (L.K.)

Leave a Reply