FOTO. Prima seara de Jazz TM! Spectatori putini, bodyguarzi agresivi, restrictii pandemice si multa lume dincolo de garduri

Jazz TM a debutat cu forte de toate felurile. Editia festivalului din acest an are loc dupa un an de pauza, cu restrictii impuse. Desi accesul ar fi trebuit sa fie pe baza de bilet gratuit, in prima ora, locurile nu au fost nici pe jumatate ocupate.


Si foarte inghesuite, desi spatiul din Piata Libertatii este generos. Multi au stat pe margine, dincolo de imprejmuire, pe banci si s-au bucurat in egala masura de concertul care a inceput la ora 20, dupa ploaie.

Aceasta a devenit aproape un ritual meteo, la fiecare editie. De specificat excesul de zel al celor de la firma de paza UMO, care blocau accesul jurnalistilor doar pentru a face poza, desi distanta se poate respecta in agora Libertatii. Iar organizatorilor le-a scapat acest aspect, numarul cameramanilor si fotoreporterilor fiind mai redus.

Criteriul de intrare este, zice-se, ca pentru toata lumea: zece zile de la ultima schema de vaccinare, rezultat negativ la testul PCR de 72 ore sau test rapid nu mai vechi de 48 ore. Minorii sub 16 ani sunt exceptati de la prezentarea dovezilor medicale. Cei care au peste 5 ani trebuie sa poarte masca.

Aceasta este obligatorie pe “teritoriul festivalului”, informeaza on line organizatorii.

Mai concret, in interiorul cercului, la scaune si langa scena. Pe margini, lumea s-a simtit bine in prima seara, in general, a stat pe banca, a servit cate ceva de la rulota amplasata de un sponsor. Politia locala, Jandarmeria, Pompierii au persoane prezente, in stand by.

In seara de deschidere a festivalului, au cantat: juvenila Marta Popovici & On the Fly , Pino Modice Meets Blewitt si Manu Delago-Circadian Ensemble, cu un melanj de genuri, pe alocuri etno. Sambata, 3 iulie, vor urca pe scena: Adi Stoenescu Group, Ibrahim Maalouf-Quelgues Melodies si Gonzalo Rubalcaba. (L.K.)

 

Leave a Reply