VIDEO. Fostul purtator de cuvant al Politiei Romane, comisarul sef Christian Ciocan, amendat cu aproape 6.000 de lei. A fost prins conducand o masina cu ITP si RCA expirate, dupa care i-a amenintat pe agenti

Fostul purtator de cuvant al Politiei Romane, comisarul sef Christian Ciocan, actualmente directorul Unitatii de Politici Publice din Ministerul Afacerilor Interne, a fost amendat cu 6.000 de lei de politistii Sectiei 4 Bucuresti, pentru sapte fapte contraventionale, printre care intrarea pe o strada cu accesul interzis, la volanul unei masini care avea asigurarea obligatorie RCA si ITP-ul expirate.


Sindicatul Europol a mentionat, intr-o postare pe Facebook, ca atitudinea si comportamentul manifestat de Christian Ciocan au fost scandaloase, el recurgand la amenintari si intimidari la adresa agentilor.

Sindicatul a postat si un filmulet cu reactia lui Christian Ciocan la adresa agentilor de politie:

“Cms. sef Christian Ciocan, la acest moment imputernicit director al Unitatii de Politici Publice din MAI, a incalcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de catre patrula de ordine publica din cadrul Sectiei 4 Politie Bucuresti.

Atitudinea si comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru pozitia pe care o ocupa, recurgand la amenintari si intimidari la adresa agentilor, si chiar i-a jignit, afirmand ca nu cunosc legea.

Ciocan a patruns pe o strada unde actiona indicatorul „Accesul interzis” si, la solicitarea agentilor, a refuzat sa se legitimeze, asteptand probabil sa fie recunoscut de la televizor.

Ulterior, agentii de politie au constatat ca autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din placutele de inmatriculare, nu avea actele asupra si a refuzat sa respecte indicatiile politistului.

Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6.000 lei, iar ca masuri complementare a fost retinuta placuta cu numarul de inmatriculare si i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile .

Ii felicitam pe colegii Sectiei 4, pentru ca nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmand inclusiv faptul ca nu intelege cum isi permit niste agenti sa il amendeze si sa ii tina morala. Acest incident este dovada vie ca vremurile se schimba in sistem, iar legea este aplicata indiferent ca vorbim despre cms. sef Ciocan sau despre un simplu cetatean.

Astetam cu mare interes reactia MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasa speta manifestat. Rusine Christian Ciocan!”, se mentioneaza in mesajul Sindicatului Europol. (V.E.)

Leave a Reply