Ministrul de Interne reactioneaza dur, dupa incidentul provocat de comisarul sef Christian Ciocan. “Indiferent ca esti director in MAI sau esti agent de politie, astfel de atitudini nu sunt normale!”

Ministrul de Interne Lucian Bode a cerut Politiei un raport dupa incidentul in care a fost implicat Christian Ciocan si nu exclude nicio masura in ceea ce-l priveste pe comisarul-sef.


Reactia lui Bode vine dupa ce Ciocan, care conduce unitatea de Politici publice a MAI, a fost filmat in Sectia 4 de politie Bucuresti, in timp ce se cearta cu un politist care il amendase pentru sapte incalcari ale Codului Rutier.

Sunt cateva chestiuni care mi se par neclare si pentru care am solicitat Politiei Capitalei un raport de urgenta. Am vazut acele imagini din interiorul unei sectii de politie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spatiu administrativ. 

Intr-adevar, puteau sa inregistreze, dar trebuie vazut de cand colegi politisti se ocupa cu inregistrari in sectia de politie si se transmit prin intermediul sindicatului, evident, public”, a spus, astazi, ministrul Lucian Bode.

El a precizat ca trebuie lamurit filmul evenimentelor in care a fost implicat Christian Ciocan.

“In al doilea rand, trebuie lamurit ce s-a intamplat in ziua respectiva, pentru ca pe de o parte inteleg ca, asa cum spuneti voi, a incalcat sapte reguli de circulatie, pe de alta parte permisul nu i-a fost retinut, amenda nu a fost platita si vreau sa vad intr-adevar procesul-verbal a fost intocmit cu obligatia de a preda permisul de conducere in termenul legal sau se suspenda de drept, daca a fost sanctionat.

Toate aceste elemente o sa le primesc in raport si in functie de ceea ce va prezenta Politia Capitalei va asigur ca voi lua masuri”, a precizat el.

“Indiferent ca esti director in MAI sau esti agent de politie, astfel de atitudini nu sunt normale pentru ca nu esti politist doar in cele opt sau zece ore cat te afli la munca, esti politist 24 de ore din 24 si atitudinea ta trebuie sa fie una in care sa impuna respect si sa nu sa genereze astfel de discutii in spatiul public”, a mai spus Bode.

Intrebat daca ia in considerare demiterea lui Ciocan, Bode a spus: “Sa vedem ce spune raportul Politiei Capitalei. Astept sa vad exact ce s-a intamplat acolo si nu exclud nicio masura.

El este imputernicit pe functia respectiva si nu ar fi o problema sa ii inceteze imputernicirea daca aceste chestiuni se confirma”, a conchis ministrul Bode. (V.E.)

Leave a Reply