Doi cetateni apatrizi urmeaza sa fie expulzati din Romania, dupa ce ofiterii SRI au depistat “un interes crescut pentru accesarea de materiale de propaganda terorista”

Curtea de Apel Bucuresti a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru Romania a cetatenilor apatrizi F.A. si B.M., pentru o perioada de 10 ani, dupa o sesizare a Serviciului Roman de Informatii.


SRI precizeaza intr-un comunicat ca FA si BM „au manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale de propaganda terorista, fiind implicati in promovarea acestora cu intentia de a convinge si a atrage noi adepti. F.A. si B.M. au un comportament, atitudini si opinii specifice persoanelor aflate in proces de radicalizare.”

Avand in vedere aspectele mentionate, SRI a actionat in scopul prevenirii materializarii amenintarilor la adresa securitatii nationale, rezultate din prezenta si activitatile desfasurate pe teritoriul Romaniei de catre cetatenii straini.

Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti nr. 1112/2021, strainii au fost luati in custodie publica la data de 9 iulie, de catre Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrari, in vederea indepartarii de pe teritoriul national.

In calitate de autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, SRI are ca misiune prioritara prevenirea oricaror riscuri si amenintari pe profil antiterorist, cooperand constant in acest sens cu celelalte institutii din cadrul SNPCT, precum si cu partenerii externi. (V.E.)

 

Leave a Reply