Politist cu mita la ciorap! Curtea de Apel Timisoara a respins apelul afaceristului arab Ghazal Hamwi Wadah, dar si a politistului care-si ascunde banii personali “din reflex conjugal”

Curtea de Apel Timisoara a decis, recent, sa respinga ca nefondate apelurile formulate de inculpatii Ghazal Hamwi Wadah, presedintele Ligii Arabilor Sirieni din Romania, Fliliala Timisoara, si Ismana Eduard Nelu, fost agent de politie la IPJ Timis, impotriva sentintei penale nr. 6 din 12.02.2021, pronuntata de Tribunalul Timis, prin care cei doi au fost condamnati la inchisoare cu suspendare pentru coruptie.


Judecatorul de la fond a avut, pesemne, un vibe pozitiv si a hotarat sa-i aplice lui Ghazal Hamwi Wadah pedepasa de doar 2 ani de inchisoare, cu suspendare, si 80 de zile de munca neremunerata la SC Horticultura SA sau Primaria Timisoara, in timp ce politistul a primit doar 3 ani de inchisoare, cu suspendare, si 100 de zile de munca neremunerata la Horticultura sau la Primaria Timisoara.

CITESTE SI: EXPLOZIV! Presedintele Ligii Arabilor Sirieni din Timisoara, acuzat de dare de mita! Ghazal Hamwi Wadah a fost denuntat la DGA ca a oferit bani unui agent de politie pentru a nu fi amendat.

Cei doi nu s-au impacat cu ideea ca o condamnare penala le aduce si trecerea in tagma infractorilor si au atacat sentinta Tribunalului Timis la instanta de apel, insistand asupra faptului ca, in ciuda probelor de la dosar, nu a fost vorba despre un act de coruptie.

Politistul Ismana a declarat ca cei 100 de euro gasiti intr-unul din ciorapi erau ascunsi acolo, din reflex, pentru ca a doua zi, de 8 martie, urma sa cumpere trei buchete de flori si trei parfumuri pentru femeile dragi din viata sa, respectiv soacra, sotia si fiica, in timp ce afaceristul arab a incercat sa convinga judecatorii ca, in timp ce cauta permisul, a scos un teac de bani legat cu elastic. Elasticul s-a rupt si el a pus toti banii pe bancheta, pana a vorbit cu politistii. Nicio intentie de mita.

De remarcat o ironie a sortii: aparatorul politistului Ismana a fost avocatul Marin Bilc, din Baroul Mehedinti, trimis si el in judecata de DNA pentru trafic de influenta in dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis, in timp ce avocatul lui Ghazal Hamwi Wadah, dupa cum apare pe portalul instantelor, a fost Nicolae Prahoveanu, fost ofiter de politie la IPJ Timis. (G.I.)

Leave a Reply