Conditiile de detentie din Penitenciarul Arad, reclamate de un fost preot condamnat pentru omor! A cerut despagubiri de 10 milioane de euro

Fostul preot condamnat definitiv la 12 ani de inchisoare, dupa ce a omorat o minora intr-un apartament din Mamaia, cere despagubiri de 10 milioane de euro pentru conditiile de detentie existente la Penitenciarul Arad,


Laurentiu Aspru, fost preot la o biserica din Bistrita-Nasaud, se plange ca preturile de la magazinul din incinta penitenciarului sunt foarte mari, adaos intre 0-200%. Unele produse sunt contrafacute, de calitate indoielnica sau expirate (sau suspecte de a fi contrafacute intrucat eticheta este rupta partial si nu se vede data expirarii).

In aceste conditii, a solicitat tragerea la raspundere penala a celor vinovati si despagubiri in suma de 1.000.000 de euro intrucat, in perioada februarie 2016-prezent, a cheltuit pentru suplimentarea hranei si a produselor de igiena personala.

Totodata, Aspru se mai plange ca, in perioada 2016 (de cand a fost condamnat) si pana in prezent, a stat in celula cu mai multi detinuti, toti fumatori, ca nu beneficiaza de cel putin 4 metri de spatiu, sunt plosnite si gandaci, dimensiunile si caracteristicile paturilor sunt neconforme, iluminarea artificiala si ventilatia sunt necorespunzatoare fiind umezeala, mucegai si mirosuri urate, nu exista dus cu apa calda in camera si wc separat, temperatura din camera este de 19 grade in sezonul rece, ca nu are parte de asistenta medicala, ca nu poate face sport zilnic (intrucat asa i-a recomandat medicul). Pentru acestea, el a solicitat 10 milioane de euro despagubiri pentru perioada de detentie 2016 – prezent.

Totusi, magistratii Judecatoriei Arad i-au respins plangerea si contestatia. “Respinge contestatia formulata de condamnatul Aspru Laurentiu Constantin, in prezent aflat in executarea pedepsei in Penitenciarul Arad, impotriva incheierii judecatorului de supraveghere a privarii de libertate delegat la Penitenciarul Arad, cu numarul 932 din data de 30 decembrie 2020 pronuntata in dosarul numărul 900/2020”, se mentioneaza in Hotararea definitiva nr. 509/2021, pronuntata de Judecatoria Arad la termenul din 10.03.2021.

Reamintim ca, in Saptamana Mare din 2015, Laurentiu Constantin Aspru a agatat o fata pe internet, care l-ar fi asigurat ca are peste 20 de ani, s-au intalnit intr-un apartament inchiriat din Mamaia pentru a face sex, insa lucrurile au degenerat.

Potrivit fostului preot din judetul Bistrita Nasaud, din cauza ca nu s-au inteles asupra tarifului pentru serviciile prestate, fata, in varsta de 15 ani, l-ar fi amenintat ca-l va reclama la Politie pentru ca a intretinut relatii sexuale cu o minora. In acele momente, barbatul si-a pierdut cumpatul si intr-un exces de furie a strangulat-o pe minora cu cablul de la fierul de calcat.

Pe data de 12 octombrie 2015, Laurentiu Constantin Aspru a fost condamnat de Tribunalul Constanta la 12 ani de inchisoare, iar pe 18 ianuarie 2016 i-a fost respins apelul. Sentinta a ramas definitiva, iar preotul isi ispaseste pedepasa in Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad. (G.I.)

Leave a Reply