Propunere CNSU. Doar persoanele vaccinate vor mai putea merge la bar, la discoteca si la salile de jocuri, de la 1 august

In baruri, cluburi, discoteci si sali de jocuri vor putea merge doar persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.


Este propunerea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta de marti, 27 iulie.

Precizarea apare la articolul 8 al hotararii si rezulta din coroborarea celor doua paragrafe.

Hotararea nr. 50 aduce si alte modificari, care pot fi vizualizate AICI.

Pentru a produce efecte, propunerile CNSU trebuie aprobate prin acte normative ale Guvernului sau, dupa caz, ale conducatorilor ministerelor sau organelor administratiei publice centrale.

Totodata, Guvernul va trebui sa anunte cum se va face verificarea persoanelor aflate in locatiile respective.

Art.8 – (1) Se propune, incepand cu data de 01.08.2021, desfasurarea activitatii din baruri, cluburi, discoteci si sali de jocuri, pana la 70% din capacitatea maxima a spatiilor inchise in intervalul orar 5,00-02,00, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori si pana la capacitatea maxima daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori.

(2) Participarea la activitatile prevazute la alin. (1), este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. (I.P.)

Sursa: Alba24

 

Leave a Reply