Arborii uscati din centrul Timisoarei vor fi transformati in opere de arta de catre studentii Sectiei Sculptura a Facultatii de Arte si Design

Primaria Municipiul Timisoara si Facultatea de Arte si Design Timisoara din cadrul Universitatii de Vest au incheiat, prin hotarare a consiliului local, votata in sedinta din 27 iulie, un acord menit sa dea o noua viata materialului dendrologic si, totodata, sa imbunatateasca domeniul public al orasului.


In cadrul acestui parteneriat, administratia locala si Facultatea de Arte si Design au gasit o solutie creativa pentru reciclarea, punerea in valoare si conservarea materialului dendrologic, pe o perioada indelungata, prin transformarea acestuia in obiecte de arta.

Initiativa acestui parteneriat apartine reprezentantilor Sectiei Sculptura din cadrul Facultatii de Arte, care au solicitat o parte din lemnul rezultat in urma taierii arborilor uscati, lemn pe care doresc sa il utilizeze in scop didactic, creand sculpturi ce ulterior vor fi donate orasului. In urma acestei colaborari vor putea astfel rezulta lucrari de arta care vor fi amplasate pe domeniul public, pentru a fi admirate de catre locuitorii si vizitatorii orasului.

Calitatea vietii in oras este strans legata si de respectul pe care il aratam arborilor, in primul rand ingrijindu-ne de starea lor de sanatate. Acesta este si motivul pentru care am infiintat recent functia de Gradinar Sef al Timisoarei, functie pentru care vom cauta cel mai bun profesionist capabil sa se ingrijeasca de bunastarea arborilor seculari si imbogatirea zestrei verzi a orasului.

Trebuie sa acordam respectul cuvenit, insa, si arborilor valorosi care au ajuns sa se usuce, din cauze naturale sau de prost management al spatiului verde, iar o astfel de solutie respectuoasa este transformarea lemnului in opere de arta.

Aceste obiecte de arta vor anima spatiul public prin crearea unui cadru dinamic si energic, care va ajuta municipiul Timisoara sa isi mentina renumele international obtinut deja prin promovarea artei in spatiul public”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timisoarei.

Printre primii arbori uscati, al caror lemn va fi transformat in obiecte de arta, se numara stejarii de la intrarea in Parcul Copiilor. (Primaria Timisoara – Directia Comunicare – Relationare)

Leave a Reply