Un an de inchisoare cu executare pentru primul roman trimis in judecata intr-un dosar pandemic. Desi a fost diagnosticat cu TBC, a fugit din spitalul unde era internat de frica sa nu ia Covid-19

Curtea de Apel Ploiesti a respins, miercuri, apelul intentat de Matei Strugurel, primul roman condamnat pentru zadarnicirea combaterii bolilor, astfel ca decizia de condamnare la un an de inchisoare cu executare data de Judecatoria Buzau ramane definitiva.


Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au respins, miercuri, ca inadmisibil, apelul declarat pentru Matei Strugurel, de avocat, impotriva sentintei penale nr. 1034/10.12.2020 a Judecatoriei Buzau.

Judecatoria Buzau l-a condamnat pe Matei Strugurel la un an de inchisoare cu executare pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Decizia Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Pe 10 decembrie, Matei Strugurel a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare pentru zadarnicirea combaterii bolilor de catre Judecatoria Buzau. Pe langa pedeapsa cu inchisoarea, barbatului i-a fost interzisa exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de 2 ani dupa executarea pedepsei sau considerarea ca executata a pedepsei principale cu inchisoarea. De asemenea este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecata.

In luna aprilie 2020, Matei Strugurel a fugit din spital unde a fost internat pentru ca tusea puternic. Testul pentru COVID-9 a iesit negativ, dar medicii l-au diagnosticat cu TBC si au hotarat sa-l tina sub supraveghere. Barbatul a fugit, insa, din spital de frica sa nu ia Covid-19. (V.E.)

Leave a Reply