Motociclistul care provocat moartea unui tanar care se deplasa pe o trotineta electrica, retinut de procurori! Va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva

Laurentiu Trica Mitici (zis Americanu’), motociclistul implicat accidentul rutier soldat cu moartea unui tanar care se deplasa cu o trotineta electrica, a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.


Tragedia s-a petrecut, miercuri seara, pe o strada din Sectorul 4 Bucuresti, dupa ce, la un semafor, motociclistul a fost lovit din spate de trotinetist. In urma conflictului spontan avut in trafic, la urmatorul semafor, Laurentiu Trica Mitici ar fi aruncat cu casca inspre victima, determinand-o sa treaca de axul despartitor dintre cele doua sensuri de deplasare si sa fie lovita mortal de un autoturism.

“Avand in vedere interesul public manifestat cu privire la incidentul soldat cu decesul unei persoane, survenit miercuri in municipiul Bucuresti, in apropierea intersectiei dintre Calea Vitan Barzesti si Soseaua Oltenitei, Compartimentul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele: miercuri, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea unui barbat, sub aspectul savarsirii infractiunii infractiunii de omor”, se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

In baza mijloacelor de proba administrate, procurorii au stabilit ca miercuri, ora 18,30, in timp ce se deplasa cu o motocicleta pe Splaiul Unirii dinspre Calea Vacaresti catre Targul Vitan, cand a ajuns in apropierea trecerii de pietoni de la intersectia dintre Splaiul Unirii si Calea Vitan Barzesti, stationand la culoarea rosie a semaforului electric, inculpatul a fost lovit in spate de catre un barbat care se deplasa pe o trotineta electrica.

“Pe fondul discutiilor in contradictoriu, cei doi si-au adresat injurii si amenintari, dupa care au parasit zona respectiva indreptandu-se catre intersectia dintre Calea Vitan Barzesti si Soseaua Oltenitei”, noteaza procurorii.

Potrivit sursei citate, motociclistul a ajuns primul in apropierea intersectiei respective, a coborat de pe motocicleta si a asteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrica.

“Cand cea din urma s-a apropiat, inculpatul a alergat catre aceasta cu intentia de o agresa, determinand-o sa treaca de axul despartitor dintre cele doua sensuri de deplasare, aruncand in aceleasi imprejurari cu casca de motociclist in victima, lovind-o in zona capului, determinand dezechilibrarea si caderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovita frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus”, explica anchetatorii.

Procurorii explica faptul ca in urma impactului dintre autoturism si victima a rezultat ranirea grava a acesteia din urma, care a fost transportata la o unitate medicala, unde a decedat dupa aproximativ o ora si jumatate de la momentul impactului.

In cauza urmeaza a fost sesizat Tribunalul Bucuresti cu propunere de luare a masurii arestarii preventive a inculpatului pentru o perioada de 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply