O noua dispozitie a primarului german al Timisoarei, suspendata de Tribunalul Timis. Concedierea unui consilier superior de la Managementul Calitatii, in stand-by pana la solutionarea fondului

Tribunalul Timis a decis sa suspende o noua dispozitie a primarului Timisoarei, Dominic Fritz, subsecventa noii organigrame, aflata in stand-by, pana la solutionarea pe fond a cererii de anulare a actului administrativ. Este vorba despre dispozitia prin care functionarul public Balajel Adela-Florina, consilier superior in cadrul Biroului Managementul Calitatii din cadrul Primariei Timisoara, a fost disponibilizat, ca urmare a restrangerii statului de functii.


“Admite cererea. Dispune suspendarea executarii dispozitiei nr. 1313/28.07.2021 emisa de Primarul mun. Timisoara, pana la solutionarea in fond a cererii avand ca obiect anularea acestui act administrativ. Cu drept de recurs in 5 zile de la comunicare”, se mentioneaza in Hotararea 814/2021, pronuntata de Sectia de Contencioas Administrativ si Fiscal, in sedinta din 25 august.

Nu ne indoim ca avocatii angajati de Primaria Timisoara, de la “Stanila si Asociatii”, vor ataca aceasta decizie a Tribunalului Timis, insa, dupa cum anticipa, zilele trecute, avocatul Florin Kovacs, sansele de reusita sunt foarte mici.

Nu stim care sunt criteriile de concediere avute in vedere de primarul Dominic Fritz, insa, la o scurta evaluare a declaratiei de avere a consilierului superior Balajel Adela-Florina, inclinam sa credem ca ar putea fi vorba despre nivelul superior de trai.

Potrivit declaratie de avere din 2020, Balajel Adela-Florina a avut un venit salarial de 55.875 de lei, dar si 124.646 de lei proveniti din inchirierea unor bunuri imobile in Timisoara si Beius, judetul Bihor. Functionara de la Primaria Timisoara detine 4 apartamente – din care, doua, in suprafata de 175 mp fiecare, dar si un spatiu comercial. De asemenea, este actionar la firma Centroflor din Beius, avand actiuni in valoare de 90.000 de lei.

Pentru a contrabalansa nivelul averii detinute impreuna cu sotul sau, de profesie inginer, sa mai spunem ca, pana in 2031, Balajel Adela-Florina are de achitat un credit la in valoare de 193.339 contractat la Unicredit. (G.I.)

Leave a Reply