Motociclistii din grupul “Ride and Ride” Timisoara au donat sange la Caravana mobila Untold. “Nu i-am adus la distractie, nu i-am adus la bere, i-am chemat la intepat si sunt aici toti!”

Motociclistii din grupul “Ride and Ride” Timisoara au donat sange la Caravana mobila Untold. “Donam si ajutam” este indemnul care i-a mobilizat si pe cei care, sambata dimineata, in numar mare, pe multi cai putere, au pornit de la Mc Donald’s-ul din Circumvalatiunii pana in parcarea Politehnicii, la Caravana mobila pusa la dispozitie de Untold – Blood Network in Timisoara.


Andra Lavinia Maghiar si Serban Bot sunt cei care au dat imboldul gestului salvator de vieti de la Timisoara. “Eu am un an de permis, asa ca sarbatoresc frumos. Lucrand in ATI, intr-un spital unde se folosesc foarte multe produse de sange, observ cam cat de in deficit suntem pentru ca sunt foarte putini oameni care doneaza.

Si-atunci, am spus, cu colegii mei care au fost foarte incantati, sa venim sa dam o mana de ajutor si uitati cati sunt, le multumesc, sunt extraordinari! Nu i-am adus la distractie, nu i-am adus la bere, i-am chemat la intepat si sunt aici toti”, ne-a declarat Andra Lavinia Maghiar, medic specialist anestezie si terapie intensiva.

Sangele va ajunge la Centrul de Transfuzie Sanguina din Timisoara. La Caravana mobila din parcarea UPT poate dona oricine sange, cu conditia sa fie sanatos.

Dupa cum a precizat dr. Rodica Lighezan, directoarea Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara, este recomandat ca, inainte de a li se recolta sange, donatorii sa manance si sa fie hidratati. Persoanele care s-au prezentat la Caravana mobila au completat un formular tip, apoi a urmat trierea, respectiv analizele pentru verificarea sangelui.

Pentru recoltare a fost pus la dispozitie parterul de la intrarea in Politehnica, Bulevardul Vasile Parvan Nr 2. Timp de doua zile, sambata si duminica, oricine a putut dona sange, pana la ora 13.

Dupa donare, au primit un bilet pentru prima zi la festivalul Untold, plus voucher in valoare de 100 lei pentru cumparaturi la Kaufland. Caravana mobila pornita in 17 iulie din Bucuresti, a fost la Constanta, Targu-Mures, Sibiu, Oradea, Craiova, Ploiesti, Iasi, la Timisoara s-a aflat in 28,29 august, simultan la Brasov, ultima destinatie fiind Cluj, in 4,5 septembrie. Intra in reteaua “Si eu donez”! (L.K.)

Leave a Reply