VIDEO Un ciclist din Ungaria a castigat prologul Turului Romaniei gazduit de Timisoara! Pelikan Janos a imbracat si tricoul galben, dupa cel mai bun rezultat in proba de contratimp individual

Prologul ciclist al Turului Romaniei, constand intr-o proba de contratimp individual, pe o distanta de 4 kilometri, care s-a desfasurat in aceasta seara, la Timisoara, a revenit maghiarului Pelikan Ianosz. Pe locurile urmatoare s-au clasat romanul Daniel Crista si germanul Justin Wolf.


Tricoul galben a fost imbracat tot de Pelikan Ianos, castigatorul intrecerii de la Timisoara, care s-a clasat pe primul loc si in clasamentul general, cu cel mai bun timp.

Sportivul maghiar va concura, maine, pentru echipa Androni, din Italia, in prima etapa a Turului Romaniei, pe un traseu de 201 km, intre Timisoara si Deva. Startul festiv va fi dat, la ora 12, la Stadionul Dan Paltinisanu, iar finishul este estimat, in jurul orei 17, pe Bulevardul 22 Decembrie, din Deva.

Dupa premierea din aceasta seara, Pelican Ianos ne-a declarat ca este fericit ca a debutat cu dreptul in aceasta competitie. “Sunt fericit si usurat acum pentru ca, dupa ce am terminat cursa, ma uitam la numaratoarea de rezultate, eram incordat daca raman sau nu pe primul loc, in urmatoarele 40 de minute, asa ca, acum, sunt bucuros. Anul acesta am participat la 25 de competitii. Am venit aici cu o echipa puternica, avem concurenta serioasa, sunt increzator, dar cred ca totul depinde de cum va fi cursa de maine.”

Premierea a avut loc in parcarea Univesitatii de Vest din Timisoara. Cu aceasta ocazie, Alin Nica a tinut un scurt discurs, in care a vorbit despre beneficiile cicloturismului si a apreciat faptul ca din lotul national face parte si un timisorean.

Startul in Turul Romaniei la ciclism se da la Timisoara. 120 de ciclisti, romani si de peste granita, se vor afla, maine, la linia de start a unei curse de 800 de km care evidentiaza monumentele istorice ale tarii noastre. Am avut placerea de cunoaste, astazi, in deschiderea actiunii, o parte dintre competitori. Ma bucur ca echipa locala, UVT-Devron West Cycling Team, are reprezentant in cadrul lotului national. Ii dorim mult succes!

Trebuie spus ca, la nivelul Consiliului Judetean, ne-am angajat, deja, in a dezvolta o retea de piste de biciclete care sa lege comunele periurbane de Timisoara si sa stimuleze cicloturismul. Intelegem beneficiile pentru sanatate si mediu ale practicarii acestui sport, fie ca o facem intr-un cadru organizat, de performanta, sau, pur si simplu, alegem sa ne deplasam la serviciu cu bicicleta.

Aceasta competitie aduce in atentia noastra, a tuturor, nu doar frumusetile Timisului si ale Romaniei, cat si necesitatea de a dezvolta cicloturismul de lung parcurs, accentuand importanta traseelor nationale si internationale.” (L.K.)

Leave a Reply