Turul Ciclist al Romaniei. Lider in clasamentul pe puncte, dupa prologul de la Timisoara, romanul Daniel Crista (P)

Timisoara a gazduit, pe 31 august, Prologul editiei cu numarul 54 a Turului Ciclist al Romaniei, pe un traseu de 4 km cu plecare de la Universitatea de Vest. La proba de contratimp individual au luat startul, la distanta de un minut, 99 de ciclisti, cel mai bun din cursa dovedindu-se a fi maghiarul János Zsombor PELIKAN, de la singura echipa Pro Continentala prezenta in competitie, Androni Giocattoli-Sidermec. János PELIKAN este triplu campion national al Ungariei – atat la proba de contratimp individual (2016 si 2017), cat si la sosea (2016).


Romanul Daniel CRISTA (foto 2), de la Echipa Nationala a Romaniei, a stabilit al doilea cel mai bun timp din competitie, iar castigatorul de anul trecut al probei, germanul Justin WOLF, de la BikeAid a urcat pe pozitia a treia a podiumului.

Dupa prolog au fost acordate si tricourile distinctive:

Galben, de lider in clasamentul general: Janos Zsombor Pelikan (Androni Giocattoli-Sidermec)

Rosu, de lider in clasamentul pe Puncte: Daniel Crista (Echipa Nationala a Romaniei)

Alb, de lider in clasamentul celui mai bun tanar: Mika Heming (Maloja Push Bikers)

Albastru, de lider in clasamentul romanilor: Daniel Crista (Echipa Nationala a Romaniei)

Verde, de lider in clasamentul cataratorilor: Justin Wolf (Bike Aid)

Astazi, 1 septembrie, are loc prima etapa a Turului Romaniei 2021, care este si cea mai lunga – 201,5 km, de la Timisoara la Deva. Startul festiv se da de la ora 12.00, de la stadionul Paltinisanu, iar traseul poarta plutonul profesionist prin Albina – Sarbova – Dragoiesti – Lugoj – Jena – Obreja – Sarmisegetusa – Hateg – Hunedoara – Santuhalm – Deva.

Circulatia va fi restrictionata de la intrarea in Deva dinspre Santuhalm: DN 7 (E79) – bretea spre centru – Bld. 22 Decembrie, cu 15 minute inainte de sosirea ciclistilor, respectiv in intervalul aproximativ 16:45-17:15, dar acesta poate suferi modificari in functie de evolutia cursei.

Organizatorul competitiei, Federatia Romana de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului si al Auchan Retail Romania, sunt bucurosi sa ofere iubitorilor ciclismului un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internationale si asteapta cat mai multi suporteri care sa-i incurajeze pe ciclisti, cu respectarea masurilor de securitate sanitare specifice acestei perioade.

Cei care nu pot ajunge pe traseu pot urmari Turul live, la acest link: https://bit.ly/38kpDFl.

Anul acesta exista si o aplicatie care poate fi descarcata gratuit din Google Play si permite posesorilor de telefoane cu sistem de operare Android sa primeasca, tot live, notificari despre evolutia cursei. Aplicatia poate fi descarcata de aici: https://bit.ly/2UVU1mt (I.P.)

Leave a Reply