Proxeneti care ofereau fete “domnilor generosi” veniti pe litoral, saltati de politistii de la BCCO Constanta. In vederea atragerii de clienti, acestia au postat anunturi pe site-urile de profil

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Constanta au dispus, in 31 august, retinerea pe o perioada de 24 de ore a unui numar de 3 inculpati, cu varste cuprinse intre 38 si 41 de ani, care sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, tentativa la trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.


In cauza s-a retinut faptul ca, in perioada mai-iunie 2021, inculpatii au recrutat, transportat si adapostit doua persoane majore si o persoana minora, profitand de starea de vadita vulnerabilitate a victimelor, in scopul exploatarii acestora, prin obligarea la practicarea prostitutiei, in diferite apartamente inchiriate in regim hotelier, pe raza municipiilor Brasov si Constanta.

Cu ocazia cercetarilor efectuate in cauza, s-a constat faptul ca inculpatii au postat anunturi pe diferite site-uri de profil, in vederea atragerii de clienti, au inchiriat mai multe apartamente, in regim hotelier, stabilind tarifele practicate de catre victime.

De asemenea, persoanele vatamate erau instruite de catre inculpati, cu privire la maniera in care sa relationeze cu clientii.

In cursul zilei de astazi, inculpatii urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanta. (I.P.)

Leave a Reply