Dosarul scandalului de la cazinoul Champions din Timisoara! Tribunalul Timis a amanat aplicarea deciziei Curtii Constitutionale privind necompetenta procurorilor DIICOT in aceasta ancheta

Desi rechizitoriul procurorilor DIICOT Timisoara din dosarul scandalului in care au fost implicati sapte bodyguarzi de la SPI Security, la clubul de jocuri de noroc Champions, a fost desfiintat de drept de Curtea Constitutionala, astazi, Tribunalul Timis a amanat momentul in care va retrimite dosarul la parchet pentru refacerea anchetei.


Este de asteptat – la o alta unitate de parchet decat DIICOT, intrucat judecatorii constitutionali au stabilit ca, in cazul in care se dispune disjungerea in cursul urmaririi penale, procurorii DIICOT nu mai pot continua urmarirea si in cauza disjunsa.

La termenul de azi, procurorul de sedinta al DIICOT a incercat sa prezinte o inregistrare video, in care liderul interlop Lucian Boncu vorbeste despre incidentul de la Champions, insa avocatii bodyguarzilor s-au opus administrarii acesteia, intrucat nu a fost prezentata in faza de camera preliminara.

“In curand, vom constata ca a venit si un plic galben de la SRI”, a ironizat avocatul Florin Kovacs tentativa DIICOT de a forta schimbarea incadrarii si conturarea unui grup infractional organizat, pentru ca dosarul sa fie girat, in continuare, de parchetul antimafia.

Deocamdata, judecatoarea Sorina Lupsa nu a decis retrimiterea dosarului la parchetul competent, respectiv Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, pentru refacerea urmaririi penale si eventuala probare a infractiunii de sechestru, hotarand sa mai astepte o luna. Urmatorul termen, in 5 octombrie, cand se asteapta si motivarea deciziei Curtii Constitutionale din 8 iunie 2021. (G.I.)

Leave a Reply