Sesizarea disciplinara impotriva judecatoarei Adriana Stoicescu, respinsa de Inspectia Judiciara! VEZI cine a fost avocatul vicepresedintei Tribunalului Timis in aceasta procedura

Inspectorul judiciar care a efectuat cercetarea disciplinara a judecatoarei Adriana Stoicescu, vicepresedinta Tribunalului Timis, a dispus respingerea sesizarii, in conditiile in care a constatat ca nu sunt indeplinite conditiile pentru exercitarea actiunii.


Rezolutia inspectorului de la Inspectia Judiciara, care a fost confirmata de inspectorul sef Lucian Netejoru (foto 2), are la baza articolului 47 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, in care, la alin. (1), lit. b), se stipuleaza conditia esentiala care invalideaza orice reclamatie impotriva unui magistrat.

Ca o ironie a sortii, acest verdict in dosarul disciplinar al Adrianei Stoicescu vine la doar cateva zile dupa demiterea din Guvernul Citu a avocatului Stelian Ion, pe care judecatoarea de la Timisoara l-a catalogat ca fiind “un personaj trist care ocupa functia de ministru al Justitiei”.

Obedient cu mai-marii zilei, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sarit in apararea “personajului trist” si a sesizat, imediat, Inspectia Judiciara, reclamand o pretinsa abatere disciplinara comisa de judecatoarea Adriana Stoicescu.

Cu siguranta, rezolutia inspectorului care a efectuat cercetarea disciplinara l-a nemultumit pe presedintele CSM, care va reactiona, probabil, cu o noua plangere desprinsa din textele acide ale Adrianei Stoicescu.

Doar cine a trecut pe acolo intelege emotia pe care ti-o pricinuieste o astfel de procedura disciplinara. Nu voi face nicio referire la solutie, vreau doar sa ii multumesc prietenului meu, banateanul meu drag, avocat Doru Costea pentru sustinere, pentru ca a stat mai bine de 3 ore alaturi de mine, pentru ca mi-a dat o lectie fantastica de drept si morala, de bun simt si respect.

Sper ca toti cei care imi citesc postarile, indiferent ca rezoneaza sau sunt in dezacord cu mine, vor intelege ca tot ceea ce fac are un singur scop: triumful adevarului si dreptatii.

Vreau sa traiesc intr-o tara in care oamenii se respecta si sunt respectati, in care adevaratele valori sunt cele care dau tonul si, mai ales, o tara in care justitia isi intelege menirea. Aceea de a servi oamenilor.

Va multumesc tuturor pentru sustinere! Ramanem aproape!”, este mesajul postat de Adriana Stoicescu pe Facebook, dupa ce adevarul si dreptatea a triumfat in acest dosar de cercetare disciplinara. (G.I.)

Leave a Reply